«Το θέμα έχει δύο μέρη: το πραγματικό και το νομικό. Η ΑΕΚ έχει ευθύνη, αν...»

Εν αναμονή της γνωμάτευσης του Ινστιτούτου Γενετικής, στο οποίο έχουν σταλεί τα αποτελέσματα των εξετάσεων των δύο ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, και της απόφασης του Απόλλωνα για την κατάθεση ή μη ένστασης κατά του κύρους του σαββατιάτικου ντέρμπι, ο Κρις Τριανταφυλλίδης ανέλυσε τη νομική πτυχή του ζητήματος.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του γνωστού δικηγόρου στον Super Sport

«Το θέμα χωρίζεται σε δύο μέρη.

Το νομικό και το πραγματικό. Τα γεγονότα είναι εκείνα που έχουν περισσότερη σημασία γιατί από αυτά καθορίζεται το αποτέλεσμα. Αν προκύψει ένσταση, αντιλαμβάνεστε ότι για να στοιχειοθετηθεί θα πρέπει να αποδειχθεί ότι υπήρξε αντικανονική συμμετοχή παίκτη. Από ότι ακούω και διαβάζω, αν διαφανεί ότι αγωνίστηκαν ενώ παραβιάζεται ή όχι το πρωτόκολλο, θα οριστεί και η τύχη του αποτελέσματος.

Το θέμα είναι τι θα δείξουν τα επιστημονικά δεδομένα όταν λήφθηκε η απόφαση αυτοί οι παίκτες να αγωνιστούν. Δεν αφορά δηλαδή το σωματείο. Γι’ αυτό καλύτερα να φανούν τα γεγονότα τι ίσχυε. Αν σήμερα βγει αποτέλεσμα που δείχνει ότι το πρώτο ήταν λανθασμένο, τότε το σωματείο δεν έχει ευθύνη. Έχει ευθύνη, αν κρατούσε αποτέλεσμα που να λέει ότι ο παίκτης ήταν θετικός και τον έβαλε να παίξει».

Keywords
Τυχαία Θέματα