Το Τμήμα Νευρολογίας του Mediterranean Hospital

Το Mediterranean Hospital Of Cyprus συμβάλλει στην μείωση λιστών αναμονής για ραντεβού σε Νευρολόγο

Μια ισχυρή πολυδύναμη ομάδα, αποτελούμενη από 4 έμπειρους Νευρολόγους, συμβάλλει πλέον δυναμικά στην εξυπηρέτηση ασθενών που αναζητούν ραντεβού σε Νευρολόγο και δίδει τέλος στις λίστες αναμονής ασθενών για προγραμματισμό ραντεβού.

Αμεσότητα ανταπόκρισης στις Ανάγκες Ασθενών

Το Νευρολογικό Τμήμα του Mediterranean Hospital το οποίο λειτουργεί καθημερινά, ανταποκρίνεται σε όλο το

φάσμα των νευρολογικών νοσημάτων, συμπεριλαμβανομένων τόσο των χρόνιων περιστατικών, όσο και των κάθε λογής επειγόντων.

Η Ιατρική ομάδα του τμήματος απαρτίζεται από τους πιο κάτω:

Δρ Νικόλαος ΑυγέρηςΔρ Χριστίνα ΠλαστήραΔρ Ειρήνη ΖαφειροπούλουΔρ Φωτεινή Αλούρδα

Παρουσία Νευρολόγου 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα στο Νοσοκομείο

Το Τμήμα Νευρολογίας του Mediterranean Hospital σε συνδυασμό με την αποτελεσματική νοσοκομειακή οργάνωση στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, προσφέρει βέλτιστη υποστήριξη σε ασθενείς με οξεία νευρολογική συμπτωματολογία.

Παρέχεται επείγουσα και άμεση διαγνωστική ταξινόμηση μέσω ειδικών εξετάσεων όπως Αξονική (CT) ή Μαγνητική Τομογραφία (MRI) εγκεφάλου, έγχρωμο υπερηχογράφημα Doppler, νευρολογική αξιολόγηση αλλά και συνολική κλινική αξιολόγηση, καθώς και τη χορήγηση των πιο κατάλληλων θεραπειών.

Ισχυρό πλεονέκτημα του τμήματος είναι η υποστήριξη που παρέχεται από τα υπόλοιπα Τμήματα του Νοσοκομείου, όπως Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Ακτινολογικό Τμήμα, Νευροακτινολογικό, Νευροχειρουργικό Τμήμα κ.α.

Εξασφαλίζουμε τον άμεσο προγραμματισμό ραντεβού στο τακτικό εξωτερικό ιατρείο

Τα Εξωτερικά Ιατρεία Νευρολογίας, λειτουργούν καθημερινά εξυπηρετώντας ασθενείς από το πρωί έως αργά το απόγευμα και έχουν ως στόχο την άμεση εξυπηρέτηση όλων των ασθενών προγραμματίζοντας ραντεβού ακόμα και εντός της ίδιας ημέρας.

Συμμετέχουμε ενεργά στη συνεχή πρόοδο της ιατρικής

Αναπόσπαστο κομμάτι του Νευρολογικού Τμήματος αποτελεί το Νευροφυσιολογικό Εργαστήριο το οποίο λειτουργεί εντός των εγκαταστάσεων του Mediterranean Hospital, διενεργώντας Ηλεκτρομυογραφήματα και Εγκεφαλογραφήματα υπό την επιστημονική καθοδήγηση και υποστήριξη των Ιατρών Νευρολόγων του Mediterranean Hospital of Cyprus.

Με τη συνεχή πρόοδο της ιατρικής και των άλλων βιολογικών και φυσικών επιστημών τις τελευταίες δεκαετίες, η Νευρολογία εξελίσσεται σε μια ειδικότητα που εκτός από τις δυνατότητες ακριβέστερης διάγνωσης, διαθέτει πλέον πολλές και αυξανόμενες δυνατότητες θεραπευτικών παρεμβάσεων.

Στο Νευροφυσιολογικό Εργαστήριο του Mediterranean Hospital διενεργούνται οι πιο κάτω εξετάσεις:

Ηλεκτρομυογράφημα (ΗΜΓ) - Ηλεκτρονευρογράφημα (ΗΝΓ)Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (ΗΕΓ)

Το Ηλεκτρομυογράφημα-Ηλεκτρονευρογράφημα είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τη μελέτη και διάγνωση διαφόρων παθήσεων του περιφερικού και μυικού συστήματος.

Το ΗΝΓ αποτελεί μια μέθοδο ελέγχου της ηλεκτρικής δραστηριότητας των περιφερικών νεύρων με τη βοήθεια επιφανειακών ηλεκτροδίων, ενώ το ΗΜΓ είναι μια τεχνική ελέγχου της μυικής δραστηριότητας με τη χρήση βελόνας  που εισέρχεται στους προς εξέταση μυς

Με τη συνδυασμένη εξέταση ΗΜΓ-ΗΝΓ μπορούν να διερευνηθούν συμπτώματα όπως :

ΠόνοςΑιμωδίες , δυσαισθησίες, καυσαλγίες (σε χέρια,πόδια)Αστάθεια – Δυσχέρεια στη βάδισηΠαραλύσεις άκρωνΜυϊκή αδυναμία

που σχετίζονται με ένα ευρύ φάσμα ορθοπεδικών, νευροχειρουργικών, νευρολογικών και ρευματολογικών παθήσεων

Το Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα είναι μια από τις παλαιότερες και ασφαλέστερες εξετάσεις της κλινικής νευροφυσιολογίας. Μέσω αυτής της διαγνωστικής μεθόδου πραγματοποιείται καταγραφή της ηλεκτρικής δραστηριότητας του εγκεφάλου, με τη βοήθεια  ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Το ΗΕΓ αποτελεί μια βασική διαγνωστική μέθοδο στην προσέγγιση παθήσεων όπως:

Η επιληψία και ειδικά  επιληπτικά σύνδρομαΛοιμώδεις – φλεγμονώδεις – μεταβολικές – τοξικές – σπογγώδεις εγκεφαλοπάθειεςΝευροεκφυλιστικά νοσήματα (π.χ. άνοια ν.Alzheimer)Άλλες διαταραχές που επηρεάζουν τη συνολική εγκεφαλική δραστηριότητα

Το Τμήμα Νευρολογίας του Mediterranean Hospital παρέχει ολοκληρωμένη αξιολόγηση συμβάλλοντας στη διάγνωση και θεραπεία των ασθενών με νευρολογικές διαταραχές.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να καλέστε στο: 25 200 241 ή να αποστείλετε email στο [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τμήμα Νευρολογίας, Mediterranean Hospital,tmima nevrologias, Mediterranean Hospital