Τον εκλεκτό του για το Ανώτατο Δικαστήριο προτείνει Ομπάμα

Ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα ανακοίνωσε το δικαστή Μέρικ Γκάρλαντ ως υποψήφιο για την κενή θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN το οποίο επικαλείται ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, ο Μέρικ Γκλαρλαντ είναι έτοιμος να υπηρετήσει άμεσα στο Ανώτατο Δικαστήριο. Ο Πρόεδρος Ομπάμα χαρακτήρισε το Γκάρλαντ ως ακέραιο, αμερόληπτο και άριστο.

Η κενή θέση προέκυψε μετά το θάνατο

του δικαστή Άντονιν Σκάλια στις 13 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο διορισμός μέλους του Ανωτάτου Δικαστηρίου γίνεται από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ωστόσο πρέπει να εγκριθεί και από τη Γερουσία.

Η υποψηφιότητα του 63χρονου Γκάρλαντ ο οποίος υπηρετεί από το 1997 ως επικεφαλής δικαστής του Εφετείου των ΗΠΑ στην περιφέρεια της Κολούμπια, θα δημιουργήσει ενδεχομένως μια άγρια πολιτική αναμέτρηση με τους Ρεπουμπλικανούς στη Γερουσία, οι οποίοι έχουν αποφασίσει να μπλοκάρουν οποιαδήποτε υποψηφιότητα προέρχεται από το Δημοκρατικό κόμμα.

Ο Μέρικ Γκάρλαντ, στο παρελθόν έχει εξασφαλίσει με το έργο του τους επαίνους από νομοθέτες και των δύο παρατάξεων. Είχε προταθεί για τη θέση στην οποία βρίσκεται τώρα από τον Μπιλ Κλίντον το 1997.

Keywords
Τυχαία Θέματα