Τοποθέτηση από τα παιδιά του Σαμψών για το ψήφισμα της Βουλής για τον Γρίβα

Ανακοίνωση εξέδωσαν τα παιδιά του Νίκου Σαμψών, Σωτήρης και Μίνα, σχετικά με τη συζήτηση γύρω από τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή. 

Συγκεκριμένα, αναφέρουν: «Εμείς τα παιδιά του Νίκου Σαμψών,

•Αγωνιστή της ΕΟΚΑ, δις καταδικασθέντος εις θάνατο από τον Άγγλο Δυνάστη, αφού πρώτα υπέστη φριχτά βασανιστήρια,

•Ελευθερωτή της Ομορφίτας το 1963 και σωτήρα χιλιάδων Ελλήνων Κυπρίων τους οποίους θα έσφαζαν οι τούρκοι στασιαστές

και η TMT,

•Αμέτοχου στην ΕΟΚΑ Β’ και στην προπαρασκευή του Πραξικοπήματος, αλλά αναλαμβάνοντος την ευθύνη να σώσει τον τόπο από εμφύλιο σπαραγμό και να σταματήσει τον τουρκικό επεκτατισμό ο οποίος εκδηλώθηκε με την για χρόνια προετοιμαζόμενη τουρκική εισβολή που πήρε νομικό έρεισμα με τις Συμφωνίας Ζυρίχης – Λονδίνου και την ομιλία Μακαρίου στα Ηνωμένα Έθνη την 19η Ιουλίου 1974,

•Επιτυχόντα μαζί με τους Έλληνες Κύπριους πολεμιστές του 1974 να αποτρέψει πλήρως την εισβολή ενόσω ο ίδιος ήταν Πρόεδρος, εξουδετερώνοντας τους τουρκικούς θύλακες, εμποδίζοντας τη δημιουργία προγεφυρώματος και την κατάληψη εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, πλην ενός πολύ μικρού εδάφους στο χώρο της απόβασης, αναγκάζοντας τον Ραούφ Ντενκτάς να ζητήσει ελικόπτερο για να φύγει από την Κύπρο, τον Τούρκο Στρατηγό επικεφαλής της απόβασης να παραδέχεται ότι η εισβολή απέτυχε και τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ετζεβίτ να ζητά με αυτά τα δεδομένα από τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Χένρι Κίσσιγκερ να μεριμνήσει άμεσα για κατάπαυση του πυρός, ως καταγράφεται στα πρακτικά τηλεφωνικής συνομιλίας των δύο ανδρών του Λευκού Οίκου τα οποία πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας,

•Εις και μόνου αδίκως, εν όψει των πιο πάνω, τιμωρηθέντα από την Πολιτεία,

ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΣ αλλά και ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ, αφού για 48 χρόνια έχουμε ταλαιπωρηθεί όσο κανείς, ως άτομα αλλά και ως οικογένεια, από την άδικη μεταχείριση που έτυχε ο πατέρας μας από την κυπριακή πολιτεία και το κατεστημένο, με κατατρεγμούς και ψέματα και ΕΠΕΙΔΗ αυτή η κατάσταση πρέπει επιτέλους να σταματήσει,

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να δηλώσουμε τα ακόλουθα τόσο αναφορικά με το Ψήφισμα που κατέθεσε στη Βουλή το ΑΚΕΛ περί «…ανάξιου κάθε τιμής κλπ…» αναφορικά με τον Στρατηγό Γεώργιο Γρίβα Διγενή, και εγκρίθηκε με την ψήφο των Κομμάτων ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ και βουλευτού των Οικολόγων, όσο και για τα ψέματα που για 48 χρόνια το κατεστημένο σερβίρει στον Κυπριακό Λαό αναφορικά με το Πραξικόπημα και την καταστροφή του 1974:

(1) Οι Έλληνες της Κύπρου οφείλουμε στη Μνήμη του Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή ύψιστο Σεβασμό και Τιμή ως Αρχηγού της ΕΟΚΑ ‘55-’59.

(2) Ύψιστη Τιμή και Σεβασμό οφείλουμε επίσης σε όλους τους Αγωνιστές της ΕΟΚΑ, ζωντανούς και νεκρούς για την προσφορά τους προς την Πατρίδα, όπως ύψιστη Τιμή και Σεβασμός οφείλεται σε κάθε Αγωνιστή της Ελευθερίας της Κύπρου μας.

(3)Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παρεκκλίνει από αυτή την οφειλόμενη Τιμή και Σεβασμό και ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ να το πράττει. Η προσφορά του Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή και των Αγωνιστών μας προς την Πατρίδα, τόσο προς τη Μητέρα Πατρίδα, όσο και προς την ιδιαίτερη μας Πατρίδα, αποτελεί για το Ελληνικό Έθνος φωτεινό φάρο που καθοδηγεί και πρέπει να καθοδηγεί κάθε Έλληνα Κύπριο αλλά και κάθε Ελλαδίτη προς υπηρέτηση των αγνών ιδανικών και των προαιώνιων πόθων της φυλής.

(4) Για να κρίνουμε τον Στρατηγό Γρίβα και το Νίκο Σαμψών για το 1974 και ΕΝΤΙΜΑ και όχι χάριν μικροπολιτικών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, να αποδώσουμε τυχόν ευθύνες αυτές υπάρχουν, χρειάζεται βαθιά γνώση και ερμηνεία ΟΛΩΝ των δεδομένων, που σκόπιμα και προς εξυπηρέτηση αλλότριων σκοπών και στόχων δεν καταγράφηκαν αλλά παραλείφθηκαν από το φτιαχτό Πόρισμα για το «Φάκελο της Κύπρου» της Κυπριακής Βουλής και που είναι θαμμένα στον «Φάκελο Κύπρου 1974» της Βουλής των Ελλήνων.

(5)Οι όποιες αναφορές περί δήθεν ανάμειξης του Στρατηγού Γρίβα στο Πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, είναι αήθεις, κακόβουλες και σκόπιμα άτοπες καθότι ουδεμία προσωπική ευθύνη μπορεί να του αποδοθεί, αφού ο ίδιος είχε πεθάνει έξι μήνες νωρίτερα.

(6)Το ίδιο κακόβουλη και ανεδαφική είναι η προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων με ψέματα να περάσουν το μήνυμα ότι ο Νίκος Σαμψών είχε συμμετοχή στην προετοιμασία του Πραξικοπήματος. Είναι καιρός να σταματήσει αυτό το παραμύθι. Είναι καιρός να μάθει ο Κυπριακός Λαός την αλήθεια, για το ποιοι οργάνωσαν το Πραξικόπημα, ποιοι το συμφώνησαν στο Παρίσι και μαζί με αυτό συμφώνησαν και την εισβολή, ποιοι έφεραν τους Τούρκους στην Κύπρο και ποιοι ευθύνονται για την καταστροφή και την τραγωδία του 1974. Και αυτοί σίγουρα ΔΕΝ είναι ούτε ο Στρατηγός Γρίβας ούτε ο Νίκος Σαμψών.

(7)Εμείς λέμε τα πράγματα με το όνομα τους και τεκμηριωμένα με ντοκουμέντα και μαρτυρίες είμαστε έτοιμοι να αποδείξουμε την αλήθεια των όσων λέμε. Η πολιτεία και τα κόμματα είναι έτοιμα να το επιτρέψουν; Η δικαστική εξουσία είναι έτοιμη να επιτρέψει το εκ νέου άνοιγμα της υπόθεσης Σαμψών ενώπιον δικαστηρίου για να ακουστεί η αλήθεια; ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.

(8)Η τακτική συγκεκριμένων κομμάτων προς εξυπηρέτηση των δικών τους κακώς νοούμενων συμφερόντων, με ψεύδη να διχάζουν το Λαό μας, δεν είναι μόνο ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ και ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΗ, είναι κυρίως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ διότι αποδυναμώνει Πατρίδα και Λαό, καθιστώντας τους πιο ευάλωτους στις εχθρικές επιβουλές και στον επεκτατισμό της Τουρκίας.

(9)Ο Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής και οι Αγωνιστές κάθε κυπριακού έπους ήταν, είναι και θα παραμείνουν υπεράνω πολιτικής, κομμάτων και σκοπιμοτήτων και είναι χρέος ΟΛΩΝ μας να διαφυλάξουμε τη μνήμη και την προσφορά τους προς την Πατρίδα.

Για το λόγο αυτό, ΚΑΛΟΥΜΕ τον Κυπριακό Λαό σύσσωμος να αντιδράσει δυναμικά στην προσπάθεια σπίλωσης της μνήμης του Στρατηγού Γρίβα και σε κάθε προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας, προκρίνοντας την αλήθεια με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο.

Κανείς δεν δικαιούται να μείνει αμέτοχος.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ.

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ».

Αυτούσια η ανάρτηση:

Διαβάστε επίσης:

LIVE: Υπερψηφίστηκε ο τελευταίος προϋπολογισμός της Κυβέρνησης Αναστασιάδη

Φώναξαν έξω από τη Βουλή «δόξα και τιμή στον Γρίβα Διγενή» (vids)

Βανδάλισαν τα γραφεία της ΕΔΕΚ- «Συνεχίζουμε», το μήνυμα Σιζόπουλου (vids)

Keywords
Τυχαία Θέματα