Τοποθέτηση του Προέδρου του ΔΗΚΟ στην ομάδα του S&D στις Βρυξέλλες

Το μεταναστευτικό, ο πληθωρισμός, η ενέργεια και το Ουκρανικό ήταν τα θέματα της ατζέντας της συνεδρίας μεταξύ της ηγεσίας του S&D και των ηγετών των Σοσιαλιστικών και Δημοκρατικών κομμάτων, που πραγματοποιήθηκε χθες 26 Απριλίου 2023, στις Βρυξέλλες.

Στην τοποθέτηση του ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κομματος, κ Νικόλας Παπαδόπουλος τόνισε την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου τόσο στην Ουκρανία όσο και στην Κύπρο.

Ο κύριος Παπαδόπουλος επισήμανε επίσης την ανάγκη να δείξουμε αλληλεγγύη στην Ουκρανία, σημειώνοντας μάλιστα ότι η Κύπρος είναι στην κορυφή της ΕΕ, ως χώρα υποδοχής προσφύγων από την Ουκρανία, κατ' αναλογία πληθυσμού.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, επισήμανε τα προβλήματα που προκύπτουν από την παράνομη μετανάστευση, και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι πολίτες από το κόστος της ενέργειας και τον πληθωρισμό.

Εν κατακλείδι, ο κ. Παπαδόπουλος υπενθύμισε την προοπτική που διανοίγει η ανατολική Μεσόγειος - με τα σημαντικά αποθέματα υδρογονανθράκων που διαθέτει - σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες για ενεργειακή αυτάρκεια της ΕΕ. Ιδιαίτερα σε σχέση με το κόστος ενέργειας, ο κ. Παπαδόπουλος ανέδειξε την προοπτική που διανοίγει η ανατολική Μεσόγειος, στο πλαίσιο των προσπαθειών απεξάρτησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την ρωσική ενέργεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τοποθέτηση, Προέδρου, ΔΗΚΟ, SampampD, Βρυξέλλες,topothetisi, proedrou, diko, SampampD, vryxelles