Τουρκία: Αρχηγός του Καλού Κόμματος εξελέγη ο Μουσαβάτ Ντερβίσογλου

Mετά την Μεράλ Ακσενέρ, αρχηγός του τουρκικού ακροδεξιού «Καλού Κόμματος» εκλέγηκε ο Μουσαβάτ Ντερβίσογλου κατά το έκτακτο συνέδριο του κόμματος. Στη ομιλία του πριν την εκλογή του, ο Μουσαβάτ Ντερβίσογλου επέκρινε έντονα τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Μουσαβάτ Ντερβίσογλου εξελέγη Πρόεδρος λαμβάνοντας τις ψήφους 611 αντιπροσώπων στον τρίτο γύρο του 5ου Έκτακτου Μεγάλου Συνεδρίου του κόμματος. Αμφισβητώντας τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, ο Ντερβισόγλου ανέφερε ότι «η Κυβέρνηση Ερντογάν διαχειρίζεται τη

διαδικασία πολώνοντας την κοινωνία και προκαλώντας σύγκρουση στην κοινωνία. Η Κυβέρνηση Ερντογάν κρατά τους υποστηρικτές της με δημόσιους πόρους. Η Κυβέρνηση Ερντογάν λεηλατεί τον λαό μας».

Κατηγόρησε ακόμη την Κυβέρνηση Ερντογάν ότι προσπαθεί μέσω των υποστηρικτών του να αμφισβητήσει τη Συνθήκη της Λωζάνης που είναι η ιδρυτική πράξη του τουρκικού Κράτους. «Έχουμε χρέος να παλέψουμε εναντίον αυτών. Αυτός ο αγώνας δεν είναι ένας αγώνας που μπορεί να γίνει σε αίθουσες συνεδριάσεων. Σας ικετεύω, για όνομα του Θεού, δώστε μου μια ευκαιρία. Θέλω να ξεκαθαρίσω τους λογαριασμούς με τον Ταγίπ Ερντογάν στις πλατείες της Τουρκίας» είπε πριν τον εκλέξουν.

Η ομιλία του νέου ηγέτη του Καλού Κόμματος προκάλεσε το παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκομένων στην αίθουσα. Σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα ανέφεραν ότι αυτό το ξέσπασμα κατά του Ταγίπ Ερντογάν βοήθησε τον Ντερβίσογλου να κερδίσει τις εκλογές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία, Αρχηγός, Καλού Κόμματος, Μουσαβάτ Ντερβίσογλου,tourkia, archigos, kalou kommatos, mousavat ntervisoglou