Τουρκία: Νέο κόμμα με το όνομα «Κίνημα της Χώρας σε Χίλιες Ημέρες»

H Sozcu (13.08.20), σύμφωνα με την μετάφραση του Γραφείου Τύπου &Πληροφοριών, γράφει ότι το μέλος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Μουχαρέμ Ιντζέ ανακοίνωσε σήμερα την εξαγγελία νέου πολιτικού κινήματος στην Τουρκία με το όνομα «Κίνημα της Χώρας σε Χίλιες Ημέρες» (Bir Günde Memleket Hareketi).

Ο Ιντζέ, που μιλούσε σε συνέντευξη τύπου, επέκρινε τόσο την κυβέρνηση του ΑΚΡ όσο και το CHP,  για την κατάσταση που βρίσκεται

η Τουρκία και τόνισε πως το κίνημα που ιδρύει  προσφέρει μια νέα επιλογή για την Τουρκία.

«Έχουμε έναν Πρόεδρο που συνδέει την οικονομική επιτυχία με την πώληση ψυγείων. Ωστόσο είναι σημαντικό και αυτό που βρίσκεται στο εσωτερικό του ψυγείου», ανέφερε ο Ιντζέ. Είπε επίσης πως έχουν ευθύνη οι ηγέτες των κομμάτων για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα και πως το CHP έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης ως το Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατηγόρησε επίσης τον ηγέτη του CHP, Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου, ότι στο 37ο εκλογικό συνέδριο του Κόμματος, (όπου ο Κιλιντσντάρογλου εξελέγη για 9η φορά ηγέτης του CHP) λειτούργησε αντιδημοκρατικά και δεν άκουσε τις απόψεις των άλλων συνέδρων. Υποστήριξε επίσης ότι ο Κιλιντσντάρογλου έκανε ό,τι μπορούσε για να μην περάσει ο Ιντζέ στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών.

Πρόσθεσε ότι τα προβλήματα της Τουρκίας δεν μπορούν να επιλυθούν ούτε με την εξουσία ενός ατόμου που βρίσκεται στην εξουσία (φωτογραφίζοντας τον Ταγίπ Ερνντογάν) ούτε με την εξουσία ενός ανθρώπου που βρίσκεται επικεφαλής της αντιπολίτευσης (φωτογραφίζοντας τον Κιλιντσντάρογλου).

«Ακόμα κι αν φύγω από το CHP, θα φύγω για να σώσω το Κόμμα.  Προσφέρουμε μια νέα επιλογή για την Τουρκία. Το κίνημα που ξεκίνησα σήμερα ονομάζεται Κίνημα της Χώρας σε Χίλιες  Ημέρες», είπε ο Ιντζέ, που πρόσθεσε πως το κίνημα  θα πάρει τη δύναμη, την κατεύθυνση και τη χρηματοδότησή του από το έθνος.

Ανέφερε επίσης πως η δραστηριοποίηση του Κινήματος θα αρχίσει στην Σεβαστούπολη στις 4 Σεπτεμβρίου.

Κόμμα Μεγάλης Ενότητα: «Να μην κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω για τη Γαλάζια Πατρίδα»

Η Sabah (13.08.20) γράφει ότι ο Πρόεδρος του ακροδεξιού Κόμματος Μεγάλης Ενότητας (BBP) στην Τουρκία Μουσταφά Ντεστιντζί, αξιολογώντας σε διάσκεψη Τύπου διάφορα ζητήματα που απασχολούν την Τουρκία, υπογράμμισε τις σημαντικές ενέργειες της Τουρκίας σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη και υποστήριξε: «Η Τουρκία δεν πρέπει να κάνει βήματα πίσω ούτε στη Συρία, ούτε στη Λιβύη αλλά ούτε και στη Γαλάζια Πατρίδα. Αυτό το έθνος έχει αποφασιστικότητα. Αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία αυτού του κράτους, θα πρέπει να το αντιληφθούν καλά αυτό. Θα πρέπει να γίνουν όλα όσα χρειάζονται μέχρι τέλους».

Το 50,6% των Τούρκων εγκρίνει την διακυβέρνηση Ερντογάν

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα T24 (12.08.20) γράφει ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας MetroPOLL's, το ποσοστό των Τούρκων που εγκρίνουν την διακυβέρνηση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ανέρχεται στο 50,6%.

Η δημοσκόπηση που αποτελεί σφυγμομέτρηση για τα τεκταινόμενα στην Τουρκία για τον μήνα Ιούλιο, και οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν στην εξής ερώτηση: «Εγκρίνετε τον τρόπο που ο Ταγίπ Ερντογλαν εκτελεί τα καθήκοντα του ως Πρόεδρος;»

Όπως αναφέρεται στην είδηση, ενώ το 50,6% απάντησε θετικά στην ερώτηση, το 43,3% απάντησε αρνητικά και το 6,1% απάντησε ότι δεν έχει άποψη για το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα