Τουρκία: Πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας γρονθοκόπησε διαιτητή - Αναβολή αγώνων

Επ’ αόριστον αναβάλλονται ολοι οι αγώνες της σούπερ λιγκ στην Τουρκία μετά την επίθεση σε διαιτητή σε αγώνα ποδοσφαίρου που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.

Ο πρόεδρος της ομάδας Ανκαραγκιουτζού, Φαρούκ Κοτζά, επιτέθηκε στον διαιτητή Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ μετά τον αγώνα με την Τσαϊκούρ Ριζεσπόρ, ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1.

Ο Φαρούκ Κοτζά μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με το τελικό σφύριγμα και γρονθοκόπησε τον διαιτητή Μελέρ, ο οποίος έπεσε στο έδαφος. Ο Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ μεταφέρθηκε στα αποδυτήρια υπό έντονα μέτρα ασφαλείας, ενώ στην

συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Οι οπαδοί της Ανκαραγκιουτζού χειροκροτούσαν και υποστήριζαν τον πρόεδρό τους Φαρούκ Κοτζά. Ορισμένοι οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, με την αστυνομία να προσπαθεί να τους εμποδίσει.

Ο διαιτητής Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ είχε αποβάλει λίγο πριν τον Ali Sowe της Ανκαραγκιουτζού με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 50ο λεπτό του αγώνα. Η απόφαση αυτή προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από τις κερκίδες. Η Τσαϊκούρ Ριζεσπόρ σκόραρε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και πήρε 1 βαθμό.
Δήλωση σχετικά με την κατάσταση της υγείας του διαιτητή Μελέρ

Ο επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου, όπου διακομίστηκε ο διαιτητής, δήλωσε ότι προκλήθηκε αιμορραγία γύρω από το αριστερό του μάτι, αλλά δεν φαίνεται να απειλείται η ζωή του.

Το γεγονός προκάλεσε ακόμη και την παρέμβαση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν του προέδρου της Ανκαραγκιουτζού, ο οποίος είναι και μέλος του κυβερνώντος κόμματος.

"Καταδικάζω την επίθεση στον διαιτητή Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ μετά τον αγώνα Ανκαραγκιουτζού-Τσαϊκούρ Ριζεσπόρ που διεξήχθη απόψε και του εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Ο αθλητισμός σημαίνει ειρήνη και αδελφοσύνη. Ο αθλητισμός είναι ασυμβίβαστος με τη βία. Ποτέ δεν θα επιτρέψουμε τη βία στον τουρκικό αθλητισμό", δήλωσε σε ανάρτησή του στο Χ.

Η επίθεση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην Τουρκία, με αποτέλεσμα η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να λάβει την απόφαση να διακοπούν όλοι οι αγώνες της Σούπερ Λιγκ μέχρι νεωτέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα