Τουρκικά ΜΜΕ: «Ομολογία» Δένδια για τα drones

Θετική εντύπωση προκάλεσαν στον τουρκικό τύπο οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, επειδή αναγνώρισε την εξοπλιστική υπεροχή της Τουρκίας στον τομέα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι η Τουρκία έχει καταφέρει να κάνει ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός, ενώ η Ελλάδα υστερεί σε αυτόν τον τομέα, γεγονός που ‘διαβάζεται’ ως δήλωση ομολογίας από τα τουρκικά ΜΜΕ.

Η έμφαση του Έλληνα υπουργού στην ανάγκη να καλύψει η χώρα του τον χαμένο χρόνο και να αναπτύξει

αμυντικά συστήματα σύγχρονα και αποτελεσματικά, παραδείγματος χάριν το Iron Dome του Ισραήλ, ερμηνεύεται επίσης ως στάση ‘ανοικτή’ από την τουρκική πλευρά.

Τα θαλάσσια πάρκα στο Ιόνιο και ειδικά στο Αιγαίο έχουν προκαλέσει ζωηρή συζήτηση στον τουρκικό τύπο. Ωστόσο, οι δηλώσεις του Έλληνα ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια, που επέκρινε την αντίδραση της Τουρκίας στο σχέδιο της Ελλάδας να ανακηρύξει «θαλάσσιο πάρκο» στο Αιγαίο, χαρακτηρίζοντας την ως ‘απαράδεκτη’, δεν επικρίθηκαν από τον τουρκικό τύπο (ακόμη), τουναντίον τονίστηκε η διαλλακτικότητα του Νίκου Δένδια όσον αφορά την ανάγκη επαφών με την Τουρκία για την επίλυση ακόμα και των πιο απλών καθημερινών ζητημάτων, επιδιώκοντας να αποτρέψει μεγαλύτερες εντάσεις.

Οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας έχουν προσελκύσει πάντως την προσοχή των τουρκικών ΜΜΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκικά ΜΜΕ, Ομολογία Δένδια,tourkika mme, omologia dendia