Τούρκος Αντιπδόεδρος: «Ο αιώνας της Τουρκίας θα είναι και ο αιώνας της ΤΔΒΚ»

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Cevdet Yılmaz συνεχίζει τις επαφές του στα κατεχόμενα. Σε δήλωση μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ερσίν Τατάρ, ο Γιλμάζ είπε ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχιστεί.

«Ο Πρόεδρός μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποδίδει μεγάλη σημασία στην ΤΔΒΚ. Το υπουργικό συμβούλιο που δημιουργήθηκε μετά τις εκλογές στη νέα εποχή που ονομάζεται αιώνας

της Τουρκίας είναι το υπουργικό συμβούλιο του νέου αιώνα. Το πρώτο έγγραφο που υπέγραψε ο Πρόεδρός μας στην πρώτη μας συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είναι το Πρωτόκολλο Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής Συνεργασίας μεταξύ της ΤΔ-ΤΔΒΚ. Ο Πρόεδρός μας έκανε την πρώτη του επίσκεψη στην ΤΔΒΚ. Δείχνει επίσης τη σημασία που αποδίδει σε αυτόν τον τόπο», είπε ο Γιλμάζ, τονίζοντας ότι οι οικονομικές και κοινωνικές σχέσεις μεταξύ της ΤΔΒΚ και της Τουρκίας θα συνεχίζονται πάντα. Επισημαίνοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το νέο αεροδρόμιο Ερτζάν να είναι έτοιμο να ανοίξει έως τις 20 Ιουλίου (ημέρα της τουρκικής εισβολής), ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Γιλμάζ είπε ότι μετά την άφιξή του στο νησί χθες, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική συνάντηση και συζήτησαν τα θέματα λεπτομερώς.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Kıbrıs Türkü, yıllardır bu topraklara reva görülen ambargoları birer birer yıkacak, dünyaya açılacaktır. Birlikte bütün sorunları aşacağız. pic.twitter.com/fHqHPX8Dc1

TRT Haber Canlı (@trthabercanli) June 19, 2023

«Διασχίσαμε τη θάλασσα, ας μην πνιγούμε σε ρέμα»

Ο Γιλμάζ είπε ότι το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου είναι η βιτρίνα του ψευδοκράτους και ότι το μεγαλύτερο μέρος του αεροδρομίου έχει ολοκληρωθεί και απομένει λίγη δουλειά, «Διασχίσαμε τη θάλασσα. ας μην πνιγούμε στο ρέμα», είπε.

Ο Yilmaz δήλωσε ότι το θέμα της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην ΤΔΒΚ από την Τουρκία μέσω καλωδίου είναι μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν και ότι η επιτυχία που επιτεύχθηκε στην μεταφορά νερού από το υπόγειο θα επιτευχθεί και σε αυτό, και είπε ότι οι τεχνικές μελέτες για το θέμα συνεχίζονται.

 «Το θέμα των μεταφορών στην ΤΔΒΚ είναι επίσης πολύ σημαντικό. Ήρθαμε με τον αρμόδιο υπουργό μας. Υπάρχουν μελέτες τόσο για το Ercan όσο και για τους αυτοκινητόδρομους», είπε προσθέτοντας «Η πολιτική σταθερότητα και το περιβάλλον εμπιστοσύνης είναι οι προϋποθέσεις για την οικονομική ανάπτυξη. Πολιτικά, τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ είναι πολύ πολύτιμα για εμάς. Μέχρι σήμερα, έχουμε προστατεύσει τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα συνεχίσουμε να την προστατεύουμε από εδώ και πέρα», είπε ο Γιλμάζ, τονίζοντας ότι ο αιώνας της Τουρκίας θα είναι και ο αιώνας του ψευδοκράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα