Τούρκος Πρέσβης ΟΗΕ: Mεγάλη κρίση στην περιοχή εάν δεν σταματήσει ο πόλεμος

Θα υπάρξει μεγάλη κρίση στην περιοχή εάν δεν υπάρξει επέμβαση στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, προειδοποίησε χθες ο πρέσβης της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη.

Σύμφωνα με την Sabah, o Sadık Arslan εξέδωσε την προειδοποίηση σε μια επείγουσα συζήτηση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ σχετικά με την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία μετά «τη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας», όπως αποκαλεί την εισβολή η Sabah,  όπου τόνισε τη σημασία του τερματισμού

της επίθεσης.

Ο Arslan είπε στο 47μελές συμβούλιο ότι οι ενέργειες της Ρωσίας είναι αδικαιολόγητες και συνιστούν σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της τάξης.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανός Πρέσβης Τουρκία: «Διπρόσωπη και συνένοχη στο έγκλημα η TURSAB»

Υπογράμμισε ότι η Τουρκία απορρίπτει και καταδικάζει τις παράνομες ενέργειες που απειλούν την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια. «Καλούμε τη Ρωσία να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και να αποσύρει τις δυνάμεις της από την Ουκρανία», είπε.

Ο Αρσλάν σημείωσε τις προσπάθειες της Τουρκίας να επιτύχει κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό και κάλεσε τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να υιοθετήσουν σταθερή στάση ενάντια στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ανθρωπιστικού δικαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα