Τούρκος βουλευτής: «Είμαστε ενάντια σε κάθε είδους ύπουλα σχέδια στην Κύπρο»

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο τουρκικό κοινοβούλιο, ο Ντογάν Μπεκίν, βουλευτής Κωνσταντινούπολης του ισλαμιστικού κόμματος Νέα Ευημερία, δήλωσε ότι αποδίδουν σημασία στο μήνυμα που έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος στη διεθνή κοινότητα για την αναγνώριση της πλήρους ανεξαρτησίας του ψευδοκράτους στη Γενική Συνέλευση των ΗΕ και ότι η άποψη της Ελλάδας για την Κύπρο

από την προοπτική των πολιτικών ασφαλείας της ΕΕ και η αποτυχία της να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για τη λύση του προβλήματος έχει προκαλέσει αδιέξοδο στην Κύπρο και την ανατολική Μεσόγειο.

«Τα βήματα της Ελλάδας και της ‘Ε/Κ Διοίκησης της Νότιας Κύπρου’ είναι να μετατρέψουν τους πολίτες της ‘ΤΔΒΚ’ σε μειονότητα με μια άνιση και άδικη λύση στην ενιαία Κυπριακή φόρμουλα που θα δημιουργηθεί υπό την απόλυτη κυριαρχία της ‘Ε/Κ πλευράς’ με μία ελληνική προσέγγιση. Είναι προαπαιτούμενο ενός σχεδίου που στόχο έχει την αφαίρεση των νόμιμων δικαιωμάτων που απέκτησε η τουρκική πλευρά μετά το 1974. Είναι απαράδεκτο η Ελλάδα να εξοπλίζει παράνομα τη Θάλασσα των Νήσων (σ.σ. Αιγαίο) και οι ΗΠΑ να δημιουργούν ναυτικές και αεροπορικές βάσεις στην Αλεξανδρούπολη με παρόμοιο τρόπο που απειλεί την ασφάλεια της Τουρκίας και να καταργεί το εμπάργκο όπλων στην ‘Ε/Κ διοίκηση της Νότιας Κύπρου’. Ως Κόμμα Νέα Ευημερία, θα σταθούμε ενάντια σε κάθε είδους ύπουλους σχεδιασμούς που θα γυρίσουν την Κύπρο πίσω στην προ του 1974 περίοδο». 

Keywords
Τυχαία Θέματα