Τρεις συλλήψεις στην Πάφο για παράνομη παραμονή στο έδαφος της Δημοκρατίας

Στη σύλληψη τριών προσώπων προχώρησε η Αστυνομία Πάφου για τα αδικήματα της παράνομης παραμονής στο έδαφος της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για 39χρονο από τη Γεωργία, που αφίχθηκε στην Κύπρο στις 9.11.19 μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας και του παραχωρήθηκε άδεια παραμονής ως επισκέπτης μέχρι 12.11.19 . Στις 12.11.19 υπέβαλε αίτηση παραχώρησης πολιτικού ασύλου και στις 29.11. 19 το αίτημα του απορρίφθηκε.

Ακολούθως

στις 4.3.20 υπέβαλε αίτημα για άνοιγμα του φακέλου του και στις 21.3.20 το αίτημα του απορρίφθηκε και έκτοτε παραμένει στο έδαφος της Δημοκρατίας παράνομα.
Το δεύτερο πρόσωπο είναι ηλικίας 32 ετών επίσης από την Γεωργία που αφίχθη στην Κύπρο στις 15.7.17 μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας και του παραχωρήθηκε άδεια παραμονής ως επισκέπτη μέχρι στις 13.8.17.

Η αίτηση του απορρίφθηκε και έκτοτε παραμένει παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας. Τα δύο πρόσωπα παραμένουν υπό κράτηση και αναμένεται να διευθετηθεί η απέλαση τους.

Στο μεταξύ στις 10.1.21 στις 18:15 χθες κατά τη διάρκεια ελέγχου στην οδό Γλάστωνος μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου συνέλαβαν 40χρονο από τη Γεωργία ο οποίος όπως διαφάνηκε από τις 25 .5.19 παραμένει στο έδαφος της Δημοκρατίας. Ο συγκεκριμένος είχε ξαναεπισκεφτεί την Κύπρο και απελάθηκε, αλλά φαίνεται να επέστρεψε στην Κύπρο μέσω των κατεχόμενων περιοχών, σύμφωνα με τον ίδιο, αναφέρει η Αστυνομία. Συνελήφθη και παραμένει υπό κράτηση μέχρι να διευθετηθεί η απέλαση του. Διερευνώνται εναντίον του τα αδικήματα της παράνομης παραμονής στο έδαφος της Δημοκρατίας και του απαγορευμένου μετανάστη .

Διαβάστε ακόμη: 

Δύο ακόμη συλλήψεις ανηλίκων για ξυλοδαρμό πατέρα και γιού στη Λεμεσό

Υπό κράτηση 24χρονος για παράνομη κατοχή ναρκωτικών

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα