Τσακωμοί, κλειδαράδες και καμπάνες…

Δεν έλειψαν γι' ακόμα μια φορά τα ευτράπελα στις ελληνικές εκλογές
Ο Μεϊμαράκης έκανε τον… Κινέζο και δεν έκανε δήλωση στα Αγγλικά, ο Σταύρος Θεοδωράκης μπήκε στο παραβάν δύο φορές, ενώ η Φώφη Γεννηματά άλλαξε το ψηφοδέλτιό της γιατί ήταν λερωμένο

Αν και η εκλογική διαδικασία διεξήχθη σε γενικές γραμμές χωρίς προβλήματα στην Ελλάδα, δεν έλειψαν για άλλη μια φορά τα παρατράγουδα που προσέδωσαν μια χαλαρή νότα στην ειδησεογραφία, τα οποία περιλαμβάνουν τσακωμούς, καψώνια σε δημοσιογράφους, καμπάνες που χτυπούν την

ώρα της ψήφου, αλλά και ψηφοδέλτια κομμάτων που λείπουν από το πακέτο όταν ψηφίζει ο… αρχηγός τους! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Μέσων στην Ελλάδα, σε εκλογικό τμήμα στη Νέα Σμύρνη Αττικής, ένας δικαστικός αντιπρόσωπος παρέλαβε την κάλπη με κλειδωμένο λουκέτο, με αποτέλεσμα να καλέσει κλειδαρά, ο οποίος τοποθέτησε ένα καινούργιο, προκειμένου να στηθεί η κάλπη σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αγγλικά, λεκέδες και καμπάνες
Ένα ευτράπελο περιστατικό έλαβεν χώραν μετά την προσέλευση του Μεϊμαράκη στο εκλογικό κέντρο Αμαρουσίου. Αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα κι έκανε τις καθιερωμένες δηλώσεις, κάποιοι δημοσιογράφοι από ξένα δίκτυα, που βρίσκονταν μέσα στο πλήθος, του φώναξαν: English please, English please... ζητώντας από τον αρχηγό να κάνει και μια δήλωση στην αγγλική γλώσσα σχετικά με τις εκλογές, με τον κ. Μεϊμαράκη να κάνει ότι δεν άκουσε τίποτα και να αποχωρεί χαμογελαστός. Στην άλλη άκρη της Ελλάδας, στο 9ο Δημοτικό σχολείο Χαλέπας, στην Κρήτη, ψήφισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος αναγκάστηκε να μπει δυο φορές στο παραβάν, καθώς μέσα στο πακέτο με τα ψηφοδέλτια που του παραδόθηκε από την εφορευτική επιτροπή, δεν υπήρχε ψηφοδέλτιο του Ποταμιού.

Λερωμένο ψηφοδέλτιο η Φώφη
Μια μικρή ατυχία έμελλε να αντιμετωπίσει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Αφού παρέλαβε τα ψηφοδέλτια και μπήκε στο παραβάν μαζί με τα δύο παιδιά της, βγήκε έξω και ζήτησε ένα άλλο ψηφοδέλτιο, καθώς αυτό που πήρε ήταν λερωμένο και υπήρχαν φόβοι να θεωρηθεί άκυρο κατά την καταμέτρηση. Επίσης, στην αρχή της μετάδοσης των δηλώσεων της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην ΕΡΤ, οι τηλεθεατές λόγω ενός τεχνικού προβλήματος δεν άκουγαν την κ. Γεννηματά αλλά τις φωνές μέσα στο στούντιο, με αποτέλεσμα οι δηλώσεις να σταματήσουν και να αρχίσουν εκ νέου.

Χτύπησαν οι καμπάνες
Καμπάνες άρχισαν να χτυπούν από σύμπτωση, όταν ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής βγήκε από το παραβάν στο εκλογικό του τμήμα στη Θεσσαλονίκη και κατευθύνθηκε προς την κάλπη για να ρίξει τον φάκελο. Οι καμπάνες προέρχονταν από την εκκλησία που βρίσκεται κοντά στο εκλογικό κέντρο, με τον κόσμο που βρισκόταν κοντά στον κ. Καραμανλή, να χαμογελούν και να κάνουν λόγο για καλό οιωνό.

Τσακωμοί, καψώνια και παραβάν
Τα φώτα της δημοσιότητας τράβηξε για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Στυλίδας, και πρόεδρος του κόμματος Τελεία, Απόστολος Γκλέτσος. Μετά από έντονο διάλογο που είχε με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Λαμπρούτσο, στο εκλογικό κέντρο, οι δύο άνδρες κατέληξαν στο Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας, όπου αλληλομηνύθηκαν. Από την άλλη, η χαμογελαστή και ευδιάθετη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού έριξε τον φάκελο στην κάλπη λέγοντας «για το τέλος των μνημονίων», αποφάσισε να κάνει άλλο ένα καψώνι στους δημοσιογράφους.

Την ώρα που οι εκπρόσωποι των media είχαν στηθεί, περιμένοντας τις δηλώσεις της, στον προαύλιο χώρο του σχολείου, όπως τους είχε υποδείξει προηγουμένως, η πρώην πρόεδρος της Βουλής τούς ανάγκασε να αλλάξουν θέση, προκειμένου να βρίσκονται κάτω από τον ήλιο και το πλάνο να βγει, κατά την άποψή της, καλύτερο. Τέλος, ένα ακόμα ευτράπελο στον κατάλογο της χθεσινής ημέρας πρόσθεσε ο εκκεντρικός Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, καθώς… γκρέμισε το παραβάν κατά την είσοδό του, προκειμένου να ψηφίσει, με τα γέλια των παρευρισκομένων να γεμίζουν τον χώρο, ενώ εκείνος παρέμεινε ατάραχος, συνεχίζοντας τη διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα