Τσαβούσογλου: Πιθανή νέα συνάντηση ΥΠΕΞ Ουκρανίας-Ρωσίας

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έφτασε στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στις 6-7 Απριλίου.

Μιλώντας για τις συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ο Τσαβούσογλου είπε, "Αναμένουμε νέες συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Οι συνομιλίες είναι πιθανό να γίνουν μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ουκρανίας και της Ρωσίας".

«Δυστυχώς,

αυτά που είδαμε στην Μπούτσα και σε ορισμένες άλλες περιοχές κατέστρεψε τη θετική ατμόσφαιρα.

Είμαστε ωστόσο ακόμα αισιόδοξοι, συγκρατημένα αισιόδοξοι. Υπάρχουν δύσκολα θέματα, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας. Ως Τουρκία, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Και οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι μπορούν να συναντηθούν οι αρχηγοί κρατών. Ενθαρρύνουμε και τις δύο πλευρές για μία συνάντηση ηγετών», δήλωσε.

O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών απαντώντας σχετικά με το ζήτημα της αποστολής βαρέων όπλων στην Ουκρανία, είπε ότι η Τουρκία ως μέλος του ΝΑΤΟ ικανοποιεί σχετικό αίτημα του Ζελένσκι.

«Είδατε ότι το αίτημα της Ουκρανίας ήρθε απευθείας από τον Ζελένσκι. Μίλησε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ πριν από 10 ημέρες, καθώς και στους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας. Οι ανάγκες (της Ουκρανίας) είναι πολύ σαφείς. Φυσικά, η θέση μας ως ΝΑΤΟ είναι πολύ σαφής. Και τα μέλη του ΝΑΤΟ και πολλές άλλες χώρες ικανοποιούν τις ανάγκες της Ουκρανίας».

Διαβάστε επίσης: Βομβαρδίζεται το Σεβεροντονέτσκ - Χτυπήθηκαν δέκα κτίρια και ένα εμπορικό

Keywords
Τυχαία Θέματα