Τσελεστίνα: Ο ΥΠΕΣ να απαγορεύσει στον Αβέρωφ να υποβάλει υποψηφιότητα

Η ανεξάρτητη υποψήφια για την προεδρία της δημοκρατίας, Τσελεστίνα Ντε Πέτρο, σε ανακοίνωσή της ζητά από τον Υπουργό Εσωτερικών να σεβαστεί τους νομούς και κανονισμούς και να απαγορεύσει στον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου να υποβάλει υποψηφιότητα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «παρακαλώ τον Υπουργό Εσωτερικών να σεβαστεί τους νομούς και κανονισμούς και να απαγορεύσει στον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου να υποβάλει υποψηφιότητα μέχρι να διερευνηθεί, και ζητώ να διερευνηθεί η πιθανότητα ατιμωτικού αδικήματος και ηθικής αισχρότητας για τις εισφορές μεγάλων χρηματικών

ποσών που έλαβε το κόμμα, στο οποίο είναι πρόεδρος, από άτομα που πήραν διαβατήρια από το Κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα, πολιτογράφησης/χρυσών διαβατήριων, στις οποίες εισφορές αναφέρονται και στο βίντεο της Al Jazeera, πράγμα που αποδεικνύει ότι είναι αλήθεια τα όσα ισχυρίζεται η Al Jazeera.

Ο πρόεδρος κάθε κόμματος φέρει και ορισμένες ευθύνες. Δεν μπορούν άτομα, τα οποία προκάλεσαν ζημιά στους πολίτες, μετατρέποντας το πρόγραμμα σε προσωπική ‘μπίζνες’ την στιγμή που ο κόσμος της χωράς μας έχανε τις περιουσίες του στις τράπεζες,  και έβαλαν τους πολίτες σε κίνδυνο με τους εγκληματίες άλλων χωρών, και που λερώνουν η’ δίνουν τις ευχές τους σε άλλους και τους καλύπτουν για να λερώσουν το όνομα της Κύπρου σε Παγκόσμιο επίπεδο, να δίνεται το δικαίωμα Υποβολής υποψηφιότητας για την θέση του Προέδρου μιας χωράς και πολύ χειροτέρα να μπορούν να γίνονται όλα αυτά κάτω από την μύτη του, πράγμα το οποίο αποδεικνύει ότι δεν είναι εις θέση να ηγηθεί μιας χωράς.

 Δεν είναι σύνηθες φαινόμενο ένας ξένος να κάνει εισφορές μεγάλων χρηματικών ποσών για το έτσι θέλω σε κόμματα μιας άλλης χώρας για να το παραβλέψει ο πρόεδρος του κόμματος».

Διαβάστε επίσης: 

ΔΗΣΥ για εισφορές: Λήφθηκαν σύμφωνα με τις πρόνοιες της νομοθεσίας

Διευκρινίζει ο Ηλιάδης: Το δικηγορικό μου γραφείο προώθησε 3 πολιτογραφήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα