Τσιάμπιονς Λίγκ: Derby della Madonnina για το πρώτο βήμα προς την Πόλη

Η Μίλαν και η Ίντερ θα «μονομαχήσουν» απόψε (10/5, 22:00) στην πέμπτη συνάντηση τους σε νοκ άουτ του Champions League και θα διεκδικήσουν προβάδισμα πρόκρισης για τον μεγάλο τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Η τρέχουσα σεζόν του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μέχρι στιγμής ανήκει στους Ιταλούς. Μετά από οκτώ χρόνια η Serie A έχει εκπρόσωπο

στα ημιτελικά όλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων με τη μόνη διαφορά πως πλέον είναι τρεις και όχι δύο. Στο Europa League έχουν προκριθεί η Γιουβέντους και η Ρόμα, η Φιορεντίνα συνεχίζει στο Conference League, ενώ στο Champions League έχει «κλειδώσει» η ιταλική παρουσία στον τελικό της Κωνσταντινούπολης, καθώς Μίλαν και Ίντερ θα μονομαχήσουν μεταξύ τους στους «4».

Απόψε (10/5, 22:00 - Cosmote Sports 1 HD) οι δυο γίγαντες του Μιλάνου θα δώσουν το πρώτο μισό της «μάχης» τους με τους Ροσονέρι να είναι οι τυπικά γηπεδούχοι. Η Μίλαν στα προημιτελικά απέκλεισε την πρωταθλήτρια Ιταλίας Νάπολι, ενώ η Ίντερ άφησε εκτός την Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Θυμίζουμε πως η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στις 10 Ιουνίου στο «Ataturk Stadium» την νικήτρια του Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ Μαδρίτης.

 

Η παράδοση των Derby della Madonnina

Η Ίντερ και η Μίλαν θα αναμετρηθούν για τρίτη χρονιά σε νοκ άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης και όλες είναι για το Champions League, με τους Ροσονέρι να έχουν κάνει το 2/2. Τη σεζόν 2002/03 είχαν αποκλείσει τους Νερατζούρι στα ημιτελικά (1-1 και 0-0) και εν συνεχεία πήραν το τρόπαιο στον «εμφύλιο» με τη Γιουβέντους. Το 2005 η Μίλαν είχε... συντρίψει την συμπολίτισσα της στα προημιτελικά, κάνοντας δύο νίκες (0-3 και 2-0). Και μετά την πιο πρόσφατη συνάντηση τους στο Champions League οι Ροσονέρι είχαν φτάσει στον τελικό, όμως ηττήθηκαν από την Λίβερπουλ στην Κωνσταντινούπολη, στην επική ανατροπή από 3-0.

Συνολικά έχουν διεξαχθεί από το 1909 μέχρι σήμερα 235 Derby della Madonnina με την Ίντερ να έχει 87 νίκες, η Μίλαν 79, ενώ 69 παιχνίδια έχουν ολοκληρωθεί χωρίς νικητή. Την τρέχουσα σεζόν οι δυο ομάδες έχουν από μια νίκη στη Serie A (Μίλαν 3-2, Ίντερ 1-0), ενώ οι κυπελλούχοι Νερατζούρι είχαν νικήσει τους πρωταθλητές Ροσονέρι στο Super Cup με 3-0.

Πηγή:gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα