Τσικνοπέμπτη με χαμηλό βαρομετρικό – Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Νέο χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται να επηρεάσει από αύριο την Κύπρο, φέρνοντας βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια. 

Όπως ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, τα φαινόμενα θα παρατηρηθούν αύριο Τσικνοπέμπτη και την Παρασκευή. 

Οι βροχές αναμένεται να συνοδεύονται και με χαλαζόπτωση, σημείωσε. 

Κάποια φαινόμενα ενδεχομένως να σημειωθούν και απόψε. 

Πρόσθεσε

πως οι θερμοκρασίες θα είναι σχετικά υψηλές για τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. 

Δείτε στο βίντεο την εξέλιξη του καιρού πατώντας το "Play". 

Αναλυτικά ο καιρός

Χαμηλή πίεση κινείται νοτιοανατολικά και αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή από αύριο. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται, κατά διαστήματα, αραιή σκόνη μέχρι και αύριο.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις με το ενδεχόμενο μεμονωμένης βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ ενώ στις υπήνεμες περιοχές, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός αρχικά θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, για να καταστεί σύντομα κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε περίπτωση καταιγίδας δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στα βόρεια και τα δυτικά παράλια, στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα υποχωρούν.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κατά το τριήμερο για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 51 εκατοστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα