Τσιμίκας: «Η πιο δύσκολη χρονιά της καριέρας μου»

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Κώστας Τσιμίκας αγωνίστηκε για 14η φορά βασικός στην σεζόν με την Λίβερπουλ, καθώς η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ νίκησε 3-1 την Νόριτς στο «Άνφιλντ».

Μπήκε στην ενδεκάδα ως μία από τις επτά αλλαγές του Γερμανού προπονητή και ο διεθνής αριστερός οπισθοφύλακας έδωσε μια έξυπνη ασίστ με κεφαλιά, για την ισοφάριση της ομάδας του από τον Μανέ.

«Απολαμβάνω την ζωή εδώ πολύ», είπε ο 25χρονος σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο πρόγραμμα του αγώνα.

«Απολαμβάνω την ζωή στην Αγγλία και απολαμβάνω πολύ την ζωή ως παίκτης της Λίβερπουλ. Προφανώς

η πρώτη χρονιά δεν ήταν όπως ήλπιζα και ήταν η πιο δύσκολη χρονιά της μέχρι τώρα καριέρας μου στο ποδόσφαιρο. Τώρα, η δεύτερη χρονιά πηγαίνει καλά και έχω βελτιωθεί πολύ ως παίκτης και ως άνθρωπος, νομίζω. Έχω μάθει πολλά. Έχω μάθει να δουλεύω πιο σκληρά και προφανώς έχω να αναμετρηθώ με τους καλύτερους στον κόσμο. Πρέπει να προσπαθώ να παρουσιάζω το καλύτερό μου. Το πιο σημαντικό είναι να δουλέψεις σκληρά, αν θέλεις να πετύχεις τους στόχους σου. Νομίζω ότι το έκανα όλη την ώρα που ήμουν εδώ και θα το κάνω για το υπόλοιπο της καριέρας μου στην Λίβερπουλ», τόνισε ο Κώστας Τσιμίκας.

Οι παίκτες του Κλοπ βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ένα σερί οκτώ νικών σε όλες τις διοργανώσεις και έχουν ακόμη δύο εξαιρετικά σημαντικά παιχνίδια μπροστά τους αυτή την εβδομάδα.

Η Λιντς επισκέπτεται το «Άνφιλντ» για το πρωτάθλημα το βράδυ της Τετάρτης και με νίκη η Λίβερπουλ θα πλησιάσει σε απόσταση τριών βαθμών την Μάντσεστερ Σίτι και την κορυφή.

Στη συνέχεια, το απόγευμα της Κυριακής οι «κόκκινοι» αντιμετωπίζουν την Τσέλσι στο Γουέμπλεϊ στον τελικό του League Cup, ο οποίος είναι μια ευκαιρία για τον Τσιμίκα να πετύχει έναν από τους κύριους στόχους του.

«Φυσικά, ανυπομονώ να πάω στο Γουέμπλεϊ», είπε. «Όταν πρωτοήρθα στη Λίβερπουλ, το πρώτο παιχνίδι που έπαιξε η ομάδα ήταν το Κομιούνιτι Σιλντ εναντίον της Άρσεναλ στο Γουέμπλεϊ, οπότε για μένα αυτός θα είναι ο δεύτερος τελικός με αυτή την φανέλα, με αυτήν την οικογένεια. Ανυπομονώ γι' αυτό το παιχνίδι και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, όπως πάντα, και να κάνουμε ακριβώς αυτό που κάναμε κόντρα στην Άρσεναλ, να δώσουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε ένα τρόπαιο. Ένας από τους πρώτους στόχους μου, όταν ήρθα εδώ, ήταν να κατακτήσω ένα τρόπαιο με αυτήν την ομάδα. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα είναι μια καλή αρχή και μπορούμε να συνεχίσουμε να κατακτάμε περισσότερα τρόπαια».

ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα