Τσιούτης: Συνεχίζουν τα μέτρα - Το Υπουργικό αποφασίζει αυστηροποίηση

Έκτακτο Υπουργικό θα πραγματοποιηθεί σήμερα, μετά από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Χθες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συναντήθηκε με την επιδημιολογική ομάδα ούτως ώστε να το ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί.


Στο Πρωτοσέλιδο, μίλησε ο δρ Κωνσταντίνος Τσιούτης, αναφέροντας τόσο την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, όσο και το τι συζήτησαν χθες με τον ΠτΔ.
Αρχικά ανέφερε ότι,

τα τελευταία μέτρα που επιβλήθηκαν, δούλεψαν και αυτό φάνηκε από την κατάσταση σε Λεμεσό και Πάφο, αλλά δυστυχώς είπε στις άλλες επαρχίες υπήρξε σταδιακή άνοδος και αυτό είναι κάτι που προβληματίζει, όπως και αυξημένες νοσηλείες. 

Στη συνέχεια, είπε ότι δικαιολογείται η τήρηση των υφιστάμενων μέτρων, τονίζοντας ότι όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι στιγμής έχουν ελάχιστο κόστος, αλλά και πάλι είναι αποτελεσματικά.

«Το lockdown είναι ένα μέτρο που αποδίδει γιατί οι επαφές μειώνονται άμεσα», ανέφερε.

Παράλληλα, είπε ότι η Κύπρος έχει τη μεγαλύτερη αναλογία στην Ευρώπη για τεστ σε σχέση με τον πληθυσμό.

«Μέσα από τα rapid τεστ βρήκαμε χιλιάδες θετικά άτομα που δεν το γνώριζαν ότι είχαν επαφή με θετικό κρούσμα, και με αυτό τον τρόπο περιορίστηκε η μετάδοση», είπε.

Για την χθεσινή συνάντηση με τον ΠτΔ Νίκο Αναστασιάδη ο δρ Τσιούτης είπε τα εξής:

Παρουσιάσαμε τα πράγματα ως έχουν και τονίσαμε που υπάρχει ακόμα πρόβλημα και  με βάση αυτών θα βασιστεί η σημερινή συζήτηση, πάντα μας ακούει και ζητά την άποψη μας. Συμφωνήθηκε από όλους ότι υπάρχει πρόβλημα, ότι είναι βεβαρημένη η κατάσταση και ότι όντως πρέπει να συνεχίσουν τα μέτρα.

Το τι αποφάσεις θα παρθούν και ίσως αυστηρότερα μέτρα είναι κάτι που θα συζητηθεί σήμερα στο Υπουργικό.

Διαβάστε επίσης: Έκτακτο Υπουργικό σήμερα για λήψη νέων μέτρων στη σκιά του εφιάλτη COVID19

Keywords
Τυχαία Θέματα