Τσουρούλλης-Τρύφων: «Δεν είμαστε μπλε ή κόκκινοι»-«Ακροδεξιές οι απόψεις σας»

Αντιπαράθεση σημειώθηκε στο Πρωτοσέλιδο μεταξύ του Χρύσανθου Τσουρούλλη και του Προέδρου της Accept-ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου, Νικόλα Τρύφων με αφορμή την χθεσινοβραδινή έρευνα που παρουσίασε το ΣΙΓΜΑ για την υιοθεσία παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια.

Ο κ. Τρύφων ανέφερε αρχικά ότι του έκανε εντύπωση η παρουσίαση της έρευνας από τον Χρύσανθο Τρουρούλλη και την Πέτρα Αργυρού. «Έδειξαν στην τηλεόραση όλα τα αρνητικά της έρευνας και κανένα θετικό μήνυμα».

Συμπλήρωσε

ότι σίγουρα οι νέοι είναι πιο προοδευτικοί. «Ζουν σε άλλες πραγματικότητες από τους πιο μεγάλους. Έχουν τριβή μέσα στα σχολεία και την κοινωνία, ενώ οι πιο μεγάλοι περιορίζονται σε συγκεκριμένους τόπους».

Διαβάστε ακόμη: Έρευνα ΣΙΓΜΑ: Υιοθεσία (και) από ομόφυλα ζευγάρια – Οι απόψεις των πολιτών

Τόνισε ότι «αυτό που μου έκανε εντύπωση στη χθεσινοβραδινή παρουσίαση του θέματος είναι η παραπληροφόρηση του κ. Τουρούλλη και της κα. Αργυρού».

Πρόσθεσε ότι δεν κατάλαβε ποιος είναι ο ρόλος του κ. Τουρούλλη. «Ως δημοσιογράφοι να έχουν ευθύνη για όσα λένε. Η χθεσινοβραδινή παρουσίαση δεν ήταν συζήτηση. Ήταν μια ατεκμηρίωτη άποψη του κ. Τσουρούλλη και της κα. Αργυρού. Μιλούσαν για κινδύνους των παιδιών, καταστροφή της οικογένειας και για κρυφή ατζέντα. Αυτά όχι μόνο προκαλούν μίσος αλλά είναι και νομικά μεμπτές τέτοιες απόψεις».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «ούτε η οικογένεια του κ. Τσουρούλλη είναι παραδοσιακή καθώς είναι διαζευγμένος. «Για ποιες αξίες συζητούμε»; 
Επεσήμανε ότι ένα παιδί χρειάζεται αγάπη και προστασία. «Αυτό φαίνεται μέσα στην έρευνα που έκανε η IMR».

Ακόμη, ανέφερε ότι η IMR έκανε το προηγούμενο διάστημα παρόμοια έρευνα για τον Οργανισμό Νεολαίας. Διερωτήθηκε ποιος έκανε τις ερωτήσεις και ποιος πλήρωσε για αυτή την έρευνα. 

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε ο Χρύσανθος Τσουρούλλης, ο οποίος ανέφερε ότι κ. Τρύφων αδικεί τον εαυτό του. «Βρίσκεται σε ένα κανάλι το οποίο έχει διάπλατα τις πόρτες του σε απόψεις, φιλοξενίες και στις εκδηλώσεις που κάνει. Πόσες φορές στηρίξαμε και ήμασταν χορηγοί σε διάφορες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης γύρω από τα ζητήματα που αφορούν την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα».

Διερωτήθηκε αν το να βάζουμε σε ανθρώπους πινακίδες ομοφοβίας, βοηθάει το δημόσιο διάλογο. «Αν εγώ και ο κ. Τρύφων διαφωνούμε σε ένα ζήτημα τότε μας επιτρέπεται να κοσμεί ο ένας τον άλλο με χαρακτηρισμούς; Τι λογική είναι αυτή».

Υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει η συζήτηση να μετατραπεί ξανά σε μια διαμάχη κόκκινων και μπλε. «Αυτή την τάση την έχουμε στην Κύπρο. Δεν θα μπω σε μια τέτοια συζήτηση και δεν νιώθω ότι πρέπει να απολογηθώ στον οποιοδήποτε για το αν είμαι ομοφοβικός ή όχι. Το λέει η ιστορία μου, το λένε οι φίλοι μου, ο κοινωνικός μου περίγυρος και το ξέρει και ο ίδιος ο κ. Τρύφων».

Ακόμη, ανέφερε ότι σε ένα δελτίο ειδήσεων θα ειπωθούν απόψεις. «Σήμερα που μιλά ο κ. Τρύφων υπάρχει αντίλογος; Δεν είμαστε ούτε κόκκινοι ούτε μπλε».

Ο κ. Τρύφων παίρνοντας τον λόγο είπε ότι «δεν ανέφερα ότι υπάρχει ομοφοβία από τον κ. Τσουρούλλη. Ανάφερα ότι προσπαθούσε να προστατέψει την παραδοσιακή οικογένεια. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές οικογένειες όπως και του κ. Τσουρούλλη που είναι διαζευγμένος».

Ο Χρύσανθος Τσουρούλλης απάντησε ότι προφανώς υπάρχουν και διαζευγμένες οικογένειες. «Η δική μου ένσταση είναι όταν δεν υπάρχει για το παιδί ο άντρας και η γυναίκα. Όταν το παιδί θα κληθεί να πει μαμά και μπαμπά».

Υπογράμμισε ότι το σχήμα που εξετάζεται είναι η αναφορά σε δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες. «Εγώ έχω ένσταση σε αυτό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχω λιγότερο σεβασμό στον κ. Τρύφων. Τους σέβομαι και είμαι μαζί τους».

Ο κ. Τρύφων επανήλθε αναφέροντας ότι «ο κ. Τσουρούλλης θα μπορούσε να γνωρίσει ομόφυλες οικογένειες. Τις μητέρες που έχουμε και που τους δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα με τις συζητήσεις που κάνει. Να δει πώς μεγαλώνουν τα παιδιά τους».

Ο Χρύσανθος Τσουρούλλης απάντησε ότι «αυτή τη στιγμή η κοινωνία δεν βιώνει τη δικτατορία του κ. Τσουρούλλη απέναντι σε κάποιες οικογένειες όπως αυτές που περιγράφει ο κ. Τρύφων. Βιώνει τη δικτατορία του κ. Τρύφων ο οποίος θέλει να επιβάλει αυτό το σχήμα σε όλη την κυπριακή κοινωνία. Δεν θα περάσει αυτή η δικτατορία. Καταντήσαμε όποιος πει κάτι διαφορετικό να στοχοποιείται».    

Τέλος, ανέφερε ότι μέσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν στρατοί ανόητων οι οποίοι ξεκίνησαν από χθες το βράδυ. «Αυτοί είστε. Δεν θα περάσει αυτή η δικτατορία. Θα λέμε την άποψη μας χωρίς φόβο και με πάθος».

Κλείνοντας, ο κ. Τρύφων ανέφερε «ευχαριστούμε κ. Χρύσανθε για τις φωνές σας. Το κράτος έχει ευθύνη να προστατεύει τις μειονότητες. Η έρευνα έδειξε μόνο τα αρνητικά και τα ακροδεξιά μηνύματα της κα. Αργυρού με κάνουν να σκέφτομαι ποιος πραγματικά έχει ατζέντα. Χθες ο κ. Τσουρούλλης με είπε παραφύσικο».
 

Keywords
Τυχαία Θέματα