Τσουρούλλης:Οι διορισμοί ΠτΔ, η Αννίτα ως φαβορί και το πολιτικό κόστος Αβέρωφ

Σε μία πρώτη ανάγνωση της δημοσκόπησης που παρουσίασε το ΣΙΓΜΑ σχετικά με την Προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού και τους διορισμούς του Προέδρου Χριστοδουλίδη, προέβησαν ο Χρύσανθος Τσουρούλλης και η Πέτρα Αργυρού.

Αρχικά ο Χρύσανθος Τσουρούλλης ανέφερε ότι η πρώτη πολιτική πράξη του Νίκου Χριστοδουλίδη είναι ο διορισμός του Υπουργικού και από αυτή θα κριθεί για το έργο του. «Φαίνεται ότι με την πρώτη του πολιτική πράξη ξοδεύει πολιτικό κεφάλαιο το οποίο εξασφάλισε στην κάλπη. Είναι μια πολιτική πράξη η οποία αγκαλιάζει

έναν στους δύο Κύπριους πολίτες, αλλά ένα 34% φαίνονται να πιστεύουν ότι δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που ο ίδιος δημιούργησε».

Διαβάστε ακόμη: Δημοσκόπηση ΣΙΓΜΑ: Το προβάδισμα για την προεδρία ΔΗΣΥ και οι διορισμοί ΠτΔ

Συμπλήρωσε ότι υπάρχει ένα σαφές μήνυμα και ένα μάθημα στον νέο Πρόεδρο ότι είναι καλύτερα να κάνουμε και μετά να λέμε, ούτως ώστε όταν κάνουμε να ξαφνιάζουμε ευχάριστα και να είναι επιτυχία. Όταν λέμε πριν κάνουμε και βάζουμε το πήχη ψηλά και αναγκαζόμαστε είτε μόλις να τον περάσουμε ή να περάσουμε από κάτω, τότε έχουμε πρόβλημα με αποτέλεσμα να ξοδεύουμε πολιτικό κεφάλαιο. Νομίζω ο νέος Πρόεδρος το κατάλαβε, το νιώθει και αφουγκράζεται την κοινωνία».

Ακόμη είπε ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης και η Αννίτα Δημητρίου είναι δύο νέας κοπής πολιτικοί οι οποίοι φαίνεται ότι αγκαλιάζονται από την κυπριακή κοινωνία και αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο πολίτης θέλει αλλαγή στο πολιτικό προσωπικό του τόπου, καθώς επέλεξε στους κορυφαίους θεσμούς άτομα που γεννήθηκαν μετά που δημιουργήθηκε το Κυπριακό. Επεσήμανε ότι αυτοί θα διαχειριστούν το κορυφαίο πρόβλημα του τόπου. «Δεν το έζησαν. Οφείλουν να το μελετήσουν και ας τολμήσουν να μην ακολουθήσουν την πεπατημένη. Ας τολμήσουν άλλες συνταγές, ας ακούσουν, ας επιλέξουν να έχουν δίπλα τους ανθρώπους που θα τους συμβουλέψουν με νέες στρατηγικές».

Επιπλέον ανέφερε ότι υπάρχουν δύο πολύ σημαντικά ευρήματα. «Το 87% του ΔΗΣΥ στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα ότι εγκρίνει την απόφαση του Αβέρωφ Νεοφύτου να αναλάβει την ευθύνη και να γίνει ο πατέρας της ήττας του κόμματος. Λέγεται και είναι σωστό ότι η νίκη έχει πολλούς πατέρες, η ήττα συνήθως είναι ορφανή». Υπογράμμισε ότι ο κ. Νεοφύτου βρήκε το πολιτικό σθένος, το στομάχι, ανέλαβε την ευθύνη και πήγε σπίτι. Αυτό είναι πρωτόγνωρο για την Κύπρο. Φαίνεται ότι αυτό ήθελε η κοινωνία».

Επεσήμανε ότι η Αννίτα Δημητρίου έχει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα για την κούρσα της προεδρίας του ΔΗΣΥ. «Είναι το κόμμα που θα εγκαινιάσει και θα εμπιστευθεί τις τύχες της παράταξης σε γυναικεία χέρια. Είναι καιρός να αρχίσουν να δοκιμάζονται οι γυναίκες σε κορυφαία πολιτειακά αξιώματα. Ήδη έχουμε Πρόεδρο της Βουλής γιατί να μην έχουμε και Προέδρους των κομμάτων».

Σημείωσε ότι οι οδυνηρές τελευταίες ημέρες έχουν μια ξεκάθαρη διαπίστωση. «Η πολιτική ευθύνη δεν μπορεί να είναι αόριστη. Όσα έχουν συμβεί στα Τέμπη κάνουν ξεκάθαρο ότι η ευθύνη είναι και συγκεκριμένη και πολύ προσδιορισμένη. Την ώρα που αναλαμβάνει κάποιος ένα πολιτειακό αξίωμα θα πρέπει να αισθάνεται βάρος και δέος της ευθύνης που αναλαμβάνει. Είναι πολύ συγκεκριμένη η ευθύνη και το συμβόλαιο που γίνεται με τον λαό για καλύτερες μέρες και ο λαός δεν δικαιούται τίποτα λιγότερο. Την ώρα που αγαπάνε την ευθύνη, την ίδια ώρα θα πρέπει να αισθανόμαστε το βάρος της για να κάνουμε όλα όσα πρέπει να γίνουν και να αποφύγουμε όσα δεν πρέπει να γίνουν. Το δεν γνώριζαν δεν μπορεί το 2023 να αποτελεί δικαιολογία. Δεν υπάρχει δεν γνώριζα, όφειλες να γνωρίζεις, να μελετάς, να σχεδιάζεις, να εξετάζεις, να διαπιστώνεις τα πεδία δράσεων που πιθανόν να κρύβουν κινδύνους και να πηγαίνεις να τα φτιάχνεις. Για αυτό διεκδικείς τη θέση, για αυτό ο κόσμος σε επέλεξε και έτσι θα τιμήσεις το αξίωμα που ο κόσμος σου έδωσε την εντολή να γεμίσεις την καρέκλα».

Από πλευράς της η Πέτρα Αργυρού ανέφερε ότι η κοινωνία θέλει νέα πρόσωπα άφθαρτα, θέλει αλλαγή.

Μιλώντας για την τραγωδία στα Τέμπη ανέφερε ότι «Όχι άλλες τραγωδίες εάν το βάρος της ευθύνης αναληφθεί και γίνει αντιληπτή».

Keywords
Τυχαία Θέματα