Οι καταστροφικές επιπτώσεις των μεταρρυθμίσεων

«Τις καταστροφικές επιπτώσεις των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται μέσα από την ΟΝΕ και το ευρωπαϊκό εξάμηνο, τις βίωσαν με βίαιο τρόπο οι εργαζόμενοι στην ευρωπαϊκή περιφέρεια μέσω των μνημονίων, και τις βιώνουν ακόμα οι εργαζόμενοι στον σκληρό πυρήνα του ευρώ. Δεν αρκούν οι θυσίες των εργαζομένων τα τελευταία χρόνια ως δήθεν λύση για την οικονομική κρίση, η Κομισιόν και το Συμβούλιο προτείνουν μόνιμους μηχανισμούς Τρόικας στις χώρες του ευρώ».

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ

και μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΕΚ Νεοκλής Συλικιώτης.

Ο κύριος Συλικιώτης μιλούσε σε συζήτηση της Επιτροπής αναφορικά με γνωμοδότηση για αύξηση του κονδυλίου του προγράμματος Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων σε κράτη μέλη της Ε.Ε.

«Για μας, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που επιβάλλονται στα Κράτη Μέλη, αλλά και η διασύνδεση των πολιτικών της ΟΝΕ με αυτές του ευρωπαϊκού εξαμήνου, δεν κινούνται στη λογική της προάσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, πόσο μάλλον της προώθησης της κοινωνικής συνοχής. Αντίθετα, αυτό που βλέπουμε να γίνεται είναι η διεύρυνση των ανισοτήτων μεταξύ πλούσιων και φτωχών, η διάλυση του κοινωνικού κράτους, η παγιοποίηση των ψηλών ποσοστών ανεργίας και φτώχειας στην εργασία», είπε ο κύριος Συλικιώτης.

Ως ΕΕΑ/ΒΠΑ τονίζουμε συνεχώς την ανάγκη «ενδυνάμωσης του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής συνοχής, τη δημιουργία νέων, αξιοπρεπών, θέσεων εργασίας, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, μέσω δημόσιων, μακροχρόνιων επενδύσεων», κατέληξε ο κύριος Συλικιώτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα