Βανδάλισαν το Δημοτικό Θέατρο Λατσιών - «ΕΟΚΑ Β’ ξαναχτύπα» (ΦΩΤΟ)

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ σχετικά με την αναγραφή συνθημάτων στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών. Συγκεκριμένα νυχτοβάτες έγραψαν συνθήματα όπως «ΕΟΚΑ Β’ ξαναχτύπα».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λευκωσίας – Κερύνειας καταδικάζει τους θρασύδειλους νυχτοβάτες που ανέγραψαν συνθήματα στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών

βγαλμένα από τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας. Η αναγραφή συνθημάτων όπως «ΕΟΚΑ Β’ ξαναχτύπα», ανήμερα της εκδήλωσης τιμής στον αγωνιστή της Αντίστασης και της Δημοκρατίας Κώστα Παπακώστα στο συγκεκριμένο χώρο, μόνο τυχαία δεν είναι. Φαίνεται ξεκάθαρα, ότι η εκδήλωση που διοργανώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών ενόχλησε τους πολιτικούς επίγονους του προδοτικού πραξικοπήματος.

Στο όνομα των χιλιάδων πεσόντων του δίδυμου ιμπεριαλιστικού εγκλήματος του 1974. Στο όνομα των χιλιάδων που υπερασπίστηκαν τη δημοκρατία και την ελευθερία. Στο όνομα των χιλιάδων θυμάτων του εθνικισμού – σοβινισμού, ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων. Στο όνομα των χιλιάδων προσφύγων που ζουν στο πετσί τους μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα της κατοχής της μισής μας πατρίδας από την Τουρκία. Στο όνομα της επιζητούμενης και αναγκαίας απελευθέρωσης κι επανένωσης της πατρίδας μας, καλούμε τον κάθε δημοκρατικό άνθρωπο σε συστράτευση στον αγώνα για απομόνωση των αμετανόητων φασιστών, για υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας, της δημοκρατίας και του μέλλοντος μας.

Η μαζική παρουσία απόψε στην εκδήλωση τιμής του Κώστα Παπακώστα στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, θα δώσει ακόμα μια ηχηρή απάντηση στους σύγχρονους «Εφιάλτες» του λαού μας.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών


Θρασύδειλα φασιστοειδή στοιχεία έδρασαν ψες υπό την κάλυψη της νύκτας αναγράφοντας συνθήματα πάνω Δημοτικό Θέατρο Λατσιών και στους γύρω χώρους. Ενοχλήθηκαν από την αποψινή προγραμματισμένη εκδήλωση του Παγκύπριου Συνδέσμου Δημοκρατικών Αντιστασιακών, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της 7ης Δεκεμβρίου «Μέρα Δημοκρατικής Αντίστασης» και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Κώστα Παπακώστα.

Δεν θα επιτρέψουμε στους νοσταλγούς του Γρίβα και της ΕΟΚΑ Β΄ να μας φοβερίσουν. Οι Αντιστασιακοί δεν δείλιασαν μπροστά στις κάνες των όπλων των άνανδρων πραξικοπηματιών και με αυταπάρνηση θυσίασαν ακόμη και τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία και την Ελευθερία και αν νομίζουν ορισμένοι εκκολαπτόμενοι νεοφασίστες πως με αυτές τις ενέργειες θα κάμψουν τη θέληση μας για δικαίωση και διατήρηση της ιστορικής μνήμης, καλά κάνουν να το ξεχάσουν.

Ντροπή και σε αυτούς τους παρέχουν πολιτική κάλυψη και εκκολάπτουν ξανά το αυγό του φιδιού, που 47 χρόνια μετά δεν έχουν βρει τη δύναμη να αναγνωρίσουν τις ασήκωτες ευθύνες και συνεχίζουν να καλύπτουν τα εγκλήματα των δολοφόνων της πατρίδας μας.

Ως Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών καλούμε τον κάθε δημοκρατικό πολίτη να παραστεί στην αποψινή εκδήλωση για να στείλουμε το μήνυμα πως ο λαός μας τιμά τους πραγματικούς ήρωες και παλεύει για δικαίωση της πατρίδας μας (απόψε 14/12/2021 στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών και  ώρα 7.00 μμ).

Keywords
Τυχαία Θέματα