Βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να μην ξεπαγιάσουμε

Αυξήσεις φωτιά στις τιμές ενέργειας και καυσίμων θέρμανσης, προμηνύουν «τσουχτερό» χειμώνα – Μόνο στα καυσόξυλα παραμένουν αμετακίνητες οι τιμές

Ο χειμώνας κοντοζυγώνει και οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος, προμηνύουν ότι οι καταναλωτές για να μην ξεπαγιάσουν, θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Αν και οι αυξήσεις στις τιμές καυσίμων υλών θέρμανσης διαφέρουν, η γενική εικόνα με εξαίρεση τα καυσόξυλα, δικαιολογημένα προκαλεί ανησυχία σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Στην Κύπρο

οι πιο κοινές πηγές ενέργειας και τα πιο συνηθισμένα καύσιμα που χρησιμοποιούνται για λόγους θέρμανσης, είναι η ηλεκτρική ενέργεια, το πετρέλαιο θέρμανσης, η κηροζίνη και τα καυσόξυλα.

Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές σε κάθε ένα από αυτά τα είδη συγκριτικά με τον περσινό χειμώνα και με ποιους τρόπους οι καταναλωτές μπορούν να εξοικονομήσουν κόστος;

Σημειώνεται ότι για περίπου 20.000 κατοίκους κοινοτήτων με υψόμετρο από 600 μέτρα και άνω, δίδεται «επίδομα θέρμανσης» το οποίο αναλόγως μπορεί να φτάσει από 175 μέχρι 260 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο Economy Today 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βαθιά,vathia