Βάζουν εμπόδια στην επαναφορά του Παγκράτιου - «Ενοχλεί η απήχηση που έχει»

Στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο μίλησε ο θεολόγος, Θεόδωρος Κυριακού, ο οποίος ανέφερε ότι είναι δύσκολη η κατάσταση πλέον με τον Παγκράτιο ενώ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για Πιτσιλλίδη.

«Ζητούν από το Πιτσιλλίδη να παρουσιαστεί αυτοπροσώπως στην Ιερά Σύνοδο και ας τους διαβάσει την επιστολή που τους έχει στείλει. Δεν έχουν θέματα στην επιστολή. Είναι ξεκάθαρη. Όποιοι θέλουν μπορούν να βρουν θέματα απλά για δημιουργούν προβλήματα. Έστειλε την επιστολή ηλεκτρονικά, του έστειλαν πίσω επιβεβαίωση και ισχυρίζονται ότι δήθεν δεν έχει υπογραφή».

Όσον αφορά την περίπτωση του Παγκράτιου, ανέφερε

ότι είναι δύσκολη η κατάσταση γιατί εκεί που περιμέναμε ότι ο Μόρφου θα έπαιρνε την επιστολή και θα υποστήριζε την υπόθεση Παγκράτιου, έκανε κάτι άλλο.

«Πήρε την επιστολή και ουσιαστικά κράτησε μία στάση που δυσκολεύει την αποκατάσταση του. Καλώντας τον Παγκράτιο στην Ιερά Σύνοδο, ουσιαστικά για να τον ανακρίνουν ξανά. Να ξαναπεράσει όλη τη διαδικασία που πέρασε τότε με τους ψευδομάρτυρες και την παραβίαση του ιατρικού του απόρρητου», σημείωσε.

Τόνισε επίσης ότι, ο Παγκράτιος αδικήθηκε, πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν θέλει ούτε Αρχιεπίσκοπος να γίνει ούτε Επίσκοπος. Θέλει απλά να λειτουργεί. Αλλά τους ενοχλεί η απήχηση που έχει στον κόσμο.

«Αν πας στην Μητρόπολη Μόρφου με ένα χαρτί που γράφει από την μία Παγκράτιος και από την άλλη Μόρφου Νεόφυτος ποιον αγαπάτε περισσότερο, θα δεις την συντριπτική διαφορά που θα υπάρχει», είπε.

Διαβάστε επίσης: «Ο Μόρφου ζήτησε επιστολή απ’ τον Παγκράτιο και στη Σύνοδο δεν τον υποστήριξε»

Keywords
Τυχαία Θέματα