Βελτίωση επικοινωνίας των δύο πλευρών ζήτησε από ΠτΔ η ΔΗΠΑ - Τι αποφασίστηκε

Ικανοποιημένη είναι η ΔΗΠΑ από τη συνάντηση που είχαν σήμερα ο πρόεδρος, οι βουλευτές και η γραμματεία του κόμματος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε μια μακρά συνάντηση που διήρκεσε γύρω στις δυόμισι ώρες, οι δύο πλευρές έθεσαν επί τάπητος την πορεία του κυβερνητικού έργου, τη μεταξύ τους συνεργασία, θέματα επικαιρότητας, καθώς επίσης και τρόπους βελτίωσης της συνεργασίας του στο μέλλον.

Σε ό,τι αφορά στο κυβερνητικό έργο, σύμφωνα με αρμόδια πηγή που μίλησε στο SigmaLive,

έγινε αξιολόγησή του, με τη ΔΗΠΑ να διαπιστώνει αρκετά θετικά πεπραγμένα της κυβέρνησης μέχρι σήμερα, ενώ δεν διαπιστώθηκαν σοβαρές πολιτικές διαφωνίες με την κυβέρνηση. 

Μεγάλο μέρος της συνάντησης καταπιάστηκε με την συνεργασία του Προεδρικού με τη ΔΗΠΑ, θέμα για το οποίο εκφράστηκε ξεκάθαρα από πλευράς του κόμματος, η θέληση να βελτιωθεί η επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών, να γίνει πιο συχνή και να γίνεται εκ των προτέρων διαβούλευση για σημαντικά ζητήματα. Ακόμα, συζητήθηκε η προσέγγιση του Προέδρου και ο χειρισμός κάποιων θεμάτων με τα οποία το κόμμα διαφώνησε.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε με προσοχή τα μέλη του κόμματος και ήταν θετικός στις προτάσεις που άκουσε, καθώς από τη ΔΗΠΑ, έγινε ξεκάθαρο ότι επιθυμία της είναι η κυβέρνηση να πάει καλά, για το καλό του τόπου.

Στη συνάντηση έγινε και πολιτική συζήτηση για διάφορα ζητήματα, ενώ στο τραπέζι τέθηκαν θέματα όπως το Κυπριακό, η οικονομία, θέματα ενέργειας και το μεταναστευτικό.

Σε ό,τι αφορά στις πρόσφατες εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, έγινε προγραμματισμός ενεργειών που είναι απαραίτητες, προκειμένου να υλοποιηθούν οι εν λόγω εξαγγελίες, καθώς, όπως μας λέχθηκε, μερικές από τις δράσεις που προγραμματίζονται, απαιτούν νομοθετικές ρυθμίσεις.

Σε γενικές γραμμές, η συνάντηση κρίνεται ως εποικοδομητική, με το κλίμα να είναι θερμό ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη για στενότερη συνεργασία. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε όπως οι δύο πλευρές συναντιούνται κάθε τριμηνία για ενημέρωση, αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου και της συνεργασίας, και προγραμματισμό.

Διαβάστε επίσης: Καπνουλλάς: Για προσωπικούς λόγους, άσχετους με τις Φυλακές, η παραίτησή μου

Φωτογραφία αρχείου 

Keywords
Τυχαία Θέματα