Αποφυλακίστηκε η Εύα Καϊλή: «Ο αγώνας μου συνεχίζεται»

Τέσσερις μήνες μετά τη σύλληψή της για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Εύα Καϊλή πέρασε τις πύλες της φυλακής του Χάρεν και τίθεται σε κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής δηλώνει αθώα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της δεν εντοπίστηκαν δικά της δακτυλικά αποτυπώματα πάνω στα χρήματα που βρέθηκαν μετά την έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι της στις 9 Δεκεμβρίου.

Ο σύντροφος

της Εύας Καϊλή , Φραντσέσκο Τζόρτζι, έχει αποφυλακιστεί από τον Φεβρουάριο. Έχει ομολογήσει ότι ήταν ο «ταμίας» της οργάνωσης που λάμβανε παράνομα χρήματα από το Κατάρ και το Μαρόκο για να προωθεί τα συμφέροντα των δύο χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του δικτύου, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, είναι και αυτός εκτός φυλακής με βραχιολάκι αφού υπέγραψε «μνημόνιο συνεργασίας» με τις βελγικές αρχές

Εκτός φυλακής είναι ακόμα ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα και ο Νικολό -Ταλαμάνκα, ενώ για τον Ιταλό ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο αναμένεται απόφαση για την έκδοσή του στο Βέλγιο.

Όλοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμμα μαύρου χρήματος.

«Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους μου» 

«Ευχαριστώ πολύ με περιμένει η κόρη μου. Είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα που θα είμαι και πάλι κοντά της. Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους μου», δήλωσε η Εύα Καϊλή φτάνοντας στο σπίτι της στις Βρυξέλες.

Η κ. Καϊλή αποφυλακίστηκε με ηλεκτρονικό βραχιολάκι μετά από περίπου τέσσερις μήνες που παρέμεινε προφυλακισμένη στις φυλακές του Χάρεμ.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έφτασε στο σπίτι της με ιδιωτικό αυτοκίνητο, συνοδευόμενη από τον πατέρα της και τον δικηγόρο της Μ. Δημητρακόπουλο.

Διαβάστε επίσης: Αποφυλακίζεται σήμερα στις 12 το μεσημέρι η Εύα Καϊλή

Keywords
Τυχαία Θέματα