Βικέτος: Υπάρχει και άλλο προβληματικό μοναστήρι στη Μητρόπολη Ταμασσού

Αποκαλυπτικές πληροφορίες για όσα διαδραματίζονταν στην Ιερά Μονή του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι μετέφερε ο δημοσιογράφος, Αριστείδης Βικέτος.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι για όσους παρακολουθούν τα εκκλησιαστικά ήταν μια προδιαγεγραμμένη πορεία. «Πρόκειται για μια πάρα πολύ λυπηρή εξέλιξη, τέτοιες τραγωδίες δεν υπάρχουν μόνο στην καθημερινή ζωή αλλά και στη ζωή των κληρικών και των μοναχών».

Σημείωσε ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες εναντίον των δύο αρχιμανδριτών. Αφορούν σε οικονομικές ατασθαλίες πολλών εκατομμυρίων ευρώ και σε σοβαρά σαρκικά αμαρτήματα, σύμφωνα με

τον Αριστείδη Βικέτο.

Επεσήμανε ότι εάν τεκμηριωθούν στην Ιερά Σύνοδο όσα τους καταλογίζουν, αναμένεται ότι θα καθαιρεθούν.

Εξήγησε ότι ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας ορίζει ότι όταν υπάρχει πρόβλημα με κληρικό, γίνονται ανακρίσεις εντός της Μητρόπολης, ακολουθεί Επισκοπικό Δικαστήριο και τελικά παραπέμπεται σε πενταμελές Συνοδικό Δικαστήριο. Και εφόσον καταδικαστεί μπορεί να κάνει έφεση στην Ιερά Συνοδό.  Το ερώτημα είναι εάν στην Ιερά Σύνοδο αύριο θα γίνει αυτή η διαδικασία με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο δημοσιογράφος μάλιστα καταλόγισε προσωπική ευθύνη στον Μητροπολίτη Ησαΐα, αφού σύμφωνα με δική του πληροφόρηση, γνώριζε. Επεσήμανε ότι ο ένας εκ των δύο μοναχών είχε φύγει κακήν κακώς  από τον Λυθροδόντα και τοποθετήθηκε στο Φτερικούδι.

Τέλος, είπε ότι υπάρχουν κάποια προβληματικά μοναστήρια, εν εκ των οποίων ανήκει επίσης στην Μητρόπολη Ταμασσού.

Διαβάστε επίσης:

Μονή Αββακούμ: 800.000 ευρώ σε μετρητά και επαύλεις στο όνομα των μοναχών

Έκλεισαν τη Μονή στο Φτερικούδι λόγω σκανδάλου - Εμπλέκονται δύο μοναχοί

Αναστάτωση για τα σκάνδαλα στη Μονή Αββακούμ- Καμιά καταγγελία στην Αστυνομία

Keywords
Τυχαία Θέματα