ΒΙΝΤΕΟ: Άρχισε το ξήλωμα των κυρτωμάτων – Αφαιρέθηκαν τα πρώτα 50

Οριστικό τέλος στο πρόβλημα με τα κυρτώματα βάζει το Υπουργείο Μεταφορών, αφαιρώντας σε πρώτη φάση 50 κυρτώματα.

Ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ, ανέφερε ότι το ξήλωμα των κυρτωμάτων θα τα αναλάβουν εξ' ολοκλήρου οι δήμοι. «Εξαιρούνται τα κυρτώματα στα σχολεία γιατί εκεί πρέπει να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφάλειας».

Τα κυρτώματα τα οποία αφαιρέθηκαν προς το παρόν είναι αυτά που βρίσκονταν σε δρόμους στους οποίους δεν χρειαζόταν

να ληφθούν άλλα μέτρα μείωσης της ταχύτητας, ωστόσο από εδώ και πέρα, θα πρέπει να γίνεται αντικατάσταση με άλλα μέτρα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής ύφεσης.

Διαβάστε ακόμη: ΒΙΝΤΕΟ: «Τραμπολίνο» οι δρόμοι της Κύπρου - Αρχίζει το ξήλωμα κυρτωμάτων

Ο Υπουργός Μεταφορών τόνισε ότι πρόκειται για δαπανηρό έργο το οποίο θα χρειαστεί χρόνο για την υλοποίησή του. «Δεν θα είναι έτοιμο εντός του 24 αλλά το 25 ίσως και το 26».

Όπως έχει διαφανεί από πρόχειρες μελέτες του Τμήματος Δημοσίων Έργων, τα πλείστα κυρτώματα είτε είναι εκτός προδιαγραφών, είτε έχουν καταστεί ακατάλληλα λόγω καταστροφής του οδοστρώματος.

Τα προβλήματα που προκαλούνται

Η ανεξέλεγκτη και ανομοιόμορφη κατασκευή των κυρτωμάτων,   επηρεάζει τα οχήματα αλλά και τους οδηγούς στο δρόμο. Ωστόσο, το κυριότερο πρόβλημα το οποίο προκαλείται από αυτά, είναι οι επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία λόγω της χρήσης των φρένων από τις ζάντες των οποίων εκπέμπονται εκατομμύρια σωματίδια.

Παράλληλα, γίνεται μια καύση του λαδιού των φρένων εκείνη την ώρα, η οποία είναι και πάλι επιβλαβής για την υγεία καθώς αυξάνουν τα ποσοστά για λευχαιμία και καρκίνο στο 50% στους κάτοικους των περιοχών που έχουν κυρτώματα στις περιοχές τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα