ΒΙΝΤΕΟ: «Χρυσές» πωλούνται οι άδειες ταξί–Ταξιτζήδες ζητούν μέχρι και €80.000

«Χρυσές» αγοράζουν τις άδειες ταξί οι μελλοντικοί επαγγελματίες οδηγοί από τους πρώην ταξιτζήδες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Σίγμα στις Τομές στα Γεγονότα, αγανακτισμένος οδηγός ταξί κατάγγειλε, ότι πολλοί συνάδελφοι του όταν σταματήσουν να εργάζονται ως οδηγοί είτε μεταπωλούν την άδεια τους σε άλλο οδηγό σε τιμή που φτάνει το εξωφρενικό ποσό των 80.000 ευρώ, είτε την υπενοικιάζουν, με ενοίκιο της τάξεως των 8.000 ευρώ τον χρόνο.

Σύμφωνα με τον καταγγελλόμενο «Ιδιοκτήτες

των «Τ» οποίοι έχουν συνταξιοδοτηθεί ή έχουν χάσει την επαγγελματική τους άδεια λόγω κάποιων ποινικών διώξεων ενοικιάζουν τα «Τ» στους ιδιώτες επαγγελματίες οδηγούς ταξί περίπου 7000 - 8000 ανάλογα με την περίπτωση και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ήμαστε υπάλληλοι μια ζωή, να μην μπορούμε να διεκδικήσουμε το «Τ», να μην μπορούμε να ζήσουμε με την οικογένειά μας και μια ζωή πρέπει να πληρώνουμε ενοίκια και κάρτες και για μας εκ μέρους του ιδιοκτήτη».

Όπως φαίνεται η ζήτηση για τις άδειες ταξί έχει αυξηθεί με τους ενδιαφερόμενους να ψάχνουν παντού να τις αποκτήσουν.

Πιθανόν, να πρέπει να ξεκινήσουν να δίνονται και πάλι άδειες «Τ», λέγει ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, ανέφερε ότι «έχω επικοινωνήσει με την αρχή αδειών η οποία έχει την αρμοδιότητα για την έκδοση των αδειών ταξί η οποία ανέλαβε να μελετήσει το θέμα για να διαπιστώσουμε ποιες είναι οι σημερινές ανάγκες της κυπριακής κοινωνίας. Κυκλοφορούν, οι φήμες που κυκλοφορούν για αυτές τις τιμές σημαίνει ένα και μόνο πράγμα ότι η ζήτηση είναι περισσότερη από την προσφορά και συνεπώς οι λύσεις δεν είναι στο να ρυθμιστούν τα ποσά. Η λύση είναι να εξυπηρετήσει το κοινό με το να εκδοθούν νέες άδειες αν πράγματι υπάρχει αυτή η ανάγκη.

Τέλος, όσοι κατάφεραν και εξασφάλισαν από το κράτος άδεια ταξί είναι κερδισμένοι, αφού τέτοιες άδειες έχουν να δοθούν από το 2000.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΒΙΝΤΕΟ, Χρυσές, –Ταξιτζήδες, €80 000,vinteo, chryses, –taxitzides, €80 000