ΒΙΝΤΕΟ: Θύελλα αντιδράσεων για την έρευνα ΥΠΑΝ εναντίον θεολόγου

Σάλο προκάλεσε  έρευνα που διατάχθηκε εναντίον εκπαιδευτικού για βίντεο που πρόβαλε σε αίθουσα διδασκαλίας σε τελειόφοιτους Λυκείου της Λευκωσίας κατά τη διάρκεια του μαθήματος των θρησκευτικών.

Ο θεολόγος, στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών, πρόβαλε ένα απόσπασμα στους μαθητές από ομιλία του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου για τον γάμο, τον θεσμό της οικογένειας και την τεκνοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Διαβάστε επίσης: Μαθητής κατήγγειλε ότι προβλήθηκε ομοφοβικό βίντεο σε σχολείο-Διερευνά το ΥΠΑΝ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ

στις Τομές στα Γεγονότα, το Υπουργείο Άμυνας διεξάγει έρευνα μετά την γνωστοποίηση του περιστατικού.

Σύμφωνα την επίτροπο Δικαιωμάτων του Παιδιού, Δέσπω Μιχαηλίδου, ανέφερε ότι «εκείνο που δεν επιτρέπεται είτε στο μάθημα των θρησκευτικών είτε της ιστορίας είναι να γίνεται προπαγάνδα».

Από πλευράς του ο Γραμματέας του Συνδέσμου Θεολόγων, Γιάννης Αντωνιάδης, δήλωσε ότι «δεν σημαίνει ότι ένας καθηγητής μέσα στην τάξη είναι ρομπότ και δεν μπορεί να δείξει και κάποια βιντεάκια που θα είναι αφόρμηση για συζήτηση. Δεν είναι ομοφοβικό το βίντεο».

Με αφορμή το περιστατικό αυτό ξέσπασε αντιπαράθεση ανάμεσα στον Παύλο Μυλωνά και την Αλεξάνδρα Ατταλίδου, μετά τη γνωστοποίηση της δεύτερης του περιστατικού ενώπιον της Βουλής. Η ανεξάρτητη βουλευτής απευθύνθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, μετά από επικοινωνία που είχε με πατέρα μαθήτριας που φοιτά στην εν λόγω τάξη.

Διαβάστε επίσης: 

Μυλώνας σε Μιχαηλίδου: Φασιστική η ενέργεια Ατταλίδου για βίντεο σε σχολείο

Απαντά σε Μυλωνά η Ατταλίδου: Ανεπίτρεπτη η άγνοιά του για το τι εστί φασισμός

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, το Υπουργείο Παιδείας διερευνά κατά πόσο το βίντεο βρισκόταν ή όχι στην ύλη του μαθήματος των θρησκευτικών.

Δείτε το απόσπασμα:

Διαβάστε επίσης: Για το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ενημερώθηκε η ΙΣ από ΥΠΑΝ

Keywords
Τυχαία Θέματα