ΒΙΝΤΕΟ: «Τραμπολίνο» οι δρόμοι της Κύπρου - Αρχίζει το ξήλωμα κυρτωμάτων

Το ξήλωμα χιλιάδων κυρτωμάτων αποφάσισε το Υπουργείο Μεταφορών.

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Ανώτερος Εκτελεστικός Μηχανικός του Τμήματος Δημοσίων Έργων, Χάρης Κάης, ο οποίος μίλησε για τις ενέργειες που τροχοδρομούνται το επόμενο διάστημα.

Αρχικά ανέφερε ότι υπάρχουν περίπου 2.500 κυρτώματα. «Κατασκευάζονται από το 2000. Υπάρχουν 3.500 χιλιάδες αιτήματα για κατασκευή κυρτωμάτων».
Συμπλήρωσε ότι δεν έχουν εγκριθεί όλα τα αιτήματα. «Τα τελευταία χρόνια είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί στην έγκριση κυρτωμάτων».

Ο κ. Καής ανέφερε ότι αυτή την περίοδο γίνεται μια εκστρατεία

για έλεγχο όλων των κυρτωμάτων παγκύπρια. Θα εντοπιστούν όσα είναι εκτός προδιαγραφών και θα προωθηθούν ενέργειες για συντήρηση και επανακατασκευή τους».

Υπογράμμισε ότι γίνεται εντοπισμός μεγάλου αριθμού κυρτωμάτων που έχουν κατασκευαστεί σε συγκεκριμένους οδικούς άξονες και παίρνονται αποφάσεις από την αρμόδια επιτροπή για αποξήλωση τους.

Τέλος, επεσήμανε ότι δημιουργείται πρόβλημα με τα ασθενοφόρα. «Η Υπηρεσία Ασθενοφόρων και το Υπουργείο Υγείας μας έφεραν μελέτες για την κατασκευή κυρτωμάτων. Παρεμποδίζεται η λειτουργία των ασθενοφόρων από τα κυρτώματα. Αυξάνεται ο χρόνος ανταπόκρισης του ασθενοφόρου».

Keywords
Τυχαία Θέματα