ΒΙΝΤΕΟ:Συγκλονίζει η Μαρία για τον καρκίνο-«Τυχερή που μπορώ να λάβω θεραπεία»

Μάχη με τον καρκίνο δίνει η κύπρια αθλήτρια του άλματος επί κοντώ Μαρία Αριστοτέλους. Τη θλιβερή είδηση γνωστοποίησε η ίδια με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε συνέντευξη της στο Σίγμα, «άνοιξε» την καρδιά της και έστειλε το δικά της μηνύματα γεμάτα με δύναμη και αισιοδοξία.

«Τέλος Ιούλη είχα ψηλαφίσει στο λαιμό ένα κουβαράκι, πήγα στο γιατρό και που είπε ότι θα το δούμε. Από την ίδια ημέρα πήγα σε ακτινολόγο. Η ακτινολόγος βρήκε τρεις όγκους και ακόμη ένα μεγάλο. Η πρώτη ακτινολόγος μου είχε πει να πάω σε ένα μήνα και σε όλη την διαδικασία ήταν το μόνο

πράγμα που με θυμώνει. Τελικά πήγα σε άλλη ακτινολόγο γιατί μέσα σε αυτόν τον ένα μήνα εγώ ήδη είχα κάνει αφαίρεση λεμφαδένα και ψάχναμε τι είναι. Μιλάμε για κάτι τόσο σπάνιο που οι ίδιοι οι γιατροί αναγκάστηκαν ξανά να διαβάσουν ιατρική σε κάποια πράγματα» ανάφερε διηγώντας τα όσα πέρασε στην αρχή. 

«Αυτό που είχα εντοπίσει εγώ στην αρχή ήταν στο λαιμό, στην πορεία φάνηκε ότι ο λαιμός είναι η μετάσταση οπότε ψάχναμε τον πρωτογενή». Στη συνέχεια ανέφερε ότι τελικά ο πρωτογενής είναι στη μύτη.

«Όταν ο άνθρωπος έχει έρθει αντιμέτωπος με τέτοια διάγνωση, δεν είναι μόνο η διάγνωση το πρόβλημα, ο καρκίνος είναι ένα θέμα. Η μητέρα μου ήταν στην Αυστραλία όλο αυτόν τον καιρό που έκανα εξετάσεις, έπρεπε να την ενημερώσω από το τηλέφωνο» είπε.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ξεκίνησε ήδη χημειοθεραπείες, «επειδή η μετάσταση είναι και στους λεμφαδένες και στα οστά έπρεπε να μπω σε γενική θεραπεία. Αυτό που έχω είναι κάτι που συμβαίνει σε παιδάκια μέχρι 5 χρονών».

Θέλοντας να στείλει το δικό της αισιόδοξο μήνυμα ανέφερε ότι νιώθει τυχερή που μπορεί να λάβει θεραπεία. «Δεν πήγα στον γιατρό για να μου πει έχεις καρκίνο, πήγα στον γιατρό για να μου πει να πάρω αντιβίωση».

Κλείνοντας ανέφερε πως όλα αυτή ήταν άγνωστα για την ίδια καθώς στην οικογένεια της δεν είχαν περιστατικά καρκίνου, «δεν ήξερα τι είναι η χημειοθεραπεία δεν ήξερα τίποτα από όλα αυτά. Σοκαριστήκαμε όλοι όταν λέγαμε τι περνούμε, όλοι είχαν μια ιστορία να μας πουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα