Βορκάς: «Δεν θα δεχτούμε τον οποιονδήποτε να παριστάνει τον δικηγόρο» (BINTEO)

Toυς λόγους για τους οποίους ο Παγκύπριας Δικηγορικός Σύλλογος ζητά την ποινική δίωξη των δικηγόρων των Μοναχών της Μονής του Οσίου Αββακούμ εξήγησε στην Εκπομπή του Σίγμα Μεσημέρι και Κάτι ο Πρόεδρος του Συλλόγους Μιχάλης Βορκάς.

«Είναι αρκετές οι περιπτώσεις που έχουν καταγγελθεί το τελευταίο διάστημα στην Αστυνομία και αφορούν πρόσωπα που υποδύονται τον ρόλο του δικηγόρου ή ενεργούν χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τις άδειες εξάσκησης του επαγγέλματος όπως προνοεί ο περί δικηγόρων νόμος. Η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά καταγγελία κατόπιν πληροφοριών στον ΠΔΣ

μέσα από δημοσίευμα και είχαν σχέση με την εμπλοκή κάποιου φερόμενου ως δικηγόρου εξ Ελλάδος ο οποίος ετοίμασε και υπέβαλε υπόμνημα στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου για λογαριασμό των καταγγελλόμενων. Πρόκειται για πολυσέλιδο κείμενο που φέρει την υπογραφή του ως δικηγόρου και στο ίδιο υπόμνημα έχει προσθέσει τον δικό του διακριτικό τίτλο. Συνεπώς λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός αυτό, κρίναμε καθήκοντος ότι έπρεπε να θέσουμε το θέμα στην Αστυνομία για να το διερευνήσει γιατί ο περί δικηγόρων νόμος απαγορεύει ρητά την άσκηση της δικηγορίας από οποιοδήποτε πρόσωπο δεν είναι εγγεγραμμένο στο μητρώο ή δεν έχει ανανεώσει την άδεια»

Συνεχίζοντας είπε πως «υπάρχει τρόπος, νομοθεσία και κανονισμοί που επιτρέπουν σε ένα μη Κύπριο δικηγόρο, και από χώρες της Ε.Ε, να αποταθούν το νομικό συμβούλιο του Κράτους και από αυτό να ζητήσουν να τους επιτραπεί να συμμετάσχουν σε δικαστική διαδικασία που διεξάγεται στην Κύπρο».

«Ως ΠΔΣ δεν θα δεχτούμε τίποτα το επιλήψιμο κατά την κρίση μας και η εικόνα πρέπει να καθαρίσει. Δεν πρέπει να θυματοποιούνται οι χιλιάδες δικηγόροι μέλη μας επειδή οποιοσδήποτε παριστάνει τον δικηγόρο χωρίς να είναι, είτε έρχεται και θέλει να κάνει δικηγορία στην Κύπρο».

Ο κ. Βορκάς δεν θέλησε να σχολιάσει την χθεσινή ανακοίνωση του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ερωτηθείς αν γνωρίζει που είναι τα χρήματα τα οποία έχουν κατασχεθεί, είπε πως έχουν παραδοθεί στην Αστυνομία. «Είναι μέλος των τεκμηρίων τα οποία θα παρουσιαστούν στο Δικαστήριο αν η Αστυνομία αποφασίσει ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί ενώπιων της Δικαιοσύνης. Από κει και πέρα θα κριθεί αν τα χρήματα θα επιστραφούν στον νόμιμο δικαιούχο τους, που μπορεί να είναι η Ιερά Μητρόπολη Ταμασσού ή οποιοσδήποτε άλλος»

Keywords
Τυχαία Θέματα