Βουλευτής του ΜΗΡ ζητεί κλείσιμο του στρατοπέδου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Αμμόχωστο

Ο Βουλευτής Κιουτάχειας του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Αχμέτ Ερμπάς απηύθυνε έκκληση από το βήμα της τουρκικής βουλής για το κλείσιμο του στρατοπέδου της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι ο κ. Ερμπάς μίλησε για τον «αιώνα της Τουρκίας», λέγοντας ότι είναι μια «αχτίδα ελπίδας» που απλώνεται από την Κεντρική Ασία στην Ευρώπη, από τον Καύκασο στα Βαλκάνια, από τη Μέση Ανατολή στην Αφρική, από τη

Μεσόγειο στο «τουρκοκυπριακό κράτος», κατά την έκφρασή του. «Η σημασία της ισχυρής Τουρκίας αναδείχθηκε στη νίκη στο Καραμπάχ και στις εξελίξεις στην Κύπρο».

Αναφέρθηκε στην κατασκευή του δρόμου Πύλας – Άρσους λέγοντας ότι τα ΗΕ εμπόδισαν το έργο που θα γίνει για ανθρωπιστικούς λόγους. Για τον λόγο αυτό, συνέχισε, τόσο ο Πρόεδρός Ερντογάν, όσο και οι «δυνάμεις ασφαλείας «ανέφεραν ότι θα ολοκληρωθεί αυτός ο δρόμος. «Κι εμείς θέλουμε να ολοκληρωθεί ο δρόμος το συντομότερο δυνατόν. Και για άλλη μια φορά απευθύνουμε έκκληση στα Ηνωμένα Έθνη να είναι δίκαια και να κλείσει η το στρατόπεδο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ που βρίσκεται στην καρδιά της Αμμοχώστου δίπλα στο πανεπιστήμιο Ανατολικής Μεσογείου». Διαλαλούμε για άλλη μια φορά σε όλο τον κόσμο ότι οι Τούρκοι της Κύπρου δεν είναι μόνοι, κατέληξε ο κ. Ερμπάς.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα