Βουλγαρικό ερευνητικό σκάφος βοήθησε άλλο σκάφος στο Πέρασμα Ντρέικ

Το βουλγαρικό ναυτικό ερευνητικό σκάφος Sv. Sv. Kiril i Metodii (NAVAL RSV 421) συμμετείχε σε επιχείρηση για την παροχή βοήθειας στο ναυαγισμένο σκάφος El Doblon κοντά στο Πέρασμα του Ντρέικ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ανέφερε η Ναυτική Ακαδημία Nikola Vaptsarov στη Βάρνα, στη Μαύρη Θάλασσα, σε ανάρτησή της στη σελίδα της στο Facebook χθες, Πρωτοχρονιά.

Μόλις

το NAVAL RSV 421 έλαβε τις συντεταγμένες του σκάφους που βρισκόταν σε κίνδυνο - περίπου οκτώ ναυτικά μίλια μακριά από το βουλγαρικό πλοίο και 12 ναυτικά μίλια νότια της νήσου Nueva κοντά στο πέρασμα Ντρέικ, κατευθύνθηκε αμέσως προς το El Doblon - ένα σκάφος 25 μέτρων με καναδική σημαία και 13μελές πλήρωμα.

Υπήρξε επικοινωνία με το σκάφος που βρισκόταν σε κίνδυνο με το El Doblon να αναφέρει ότι υπήρξε ρήγμα στο μπροστινό τμήμα της καρίνας με εισερχόμενο νερό.

Αμέσως το RSV 421 ετοίμασε ταχύπλοο σκάφος διάσωσης με πλήρωμα τριών ατόμων, εξοπλισμένο με σωστικό εξοπλισμό και θερμικές στολές, καθώς και σχοινιά πρόσδεσης για τη ρυμούλκηση του σκάφους που βρισκόταν σε κίνδυνο και για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ενώ το RSV 421 βρισκόταν σε απόσταση 0,4 ναυτικών μιλίων από το El Doblon, το τελευταίο ανέφερε ότι η εισροή υδάτων είχε σταματήσει.

Διαπιστώθηκε ότι το σκάφος είχε κλίση προς τα δεξιά και μετακινείτο με 1,5 κόμβους. Το βουλγαρικό πλήρωμα ανέφερε στη χιλιανή ακτοφυλακή την κατάσταση του σκάφους και άρχισε να το συνοδεύει προς τη διώρυγα Μπιγκλ και το λιμάνι Πουέρτο Γουίλιαμς της Χιλής.

Το βουλγαρικό σκάφος απαλλάχθηκε από την ευθύνη αφότου το RSV 421 εισήλθε σε πιο ήρεμα νερά και συνέχισε την προγραμματισμένη πορεία του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα