Βουλή ΗΠΑ:Σκληρή γλώσσα κατά Τουκίας γα εισβολή Κύπρο από Μαλλιωτάκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Για παράνομη εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974 και συνεχιζόμενες απειλές μέχρι σήμερα μίλησε ενώπιων της Βουλή των Αντιπροσώπων (ΗΠΑ) η Γερουσιάστρια Νικόλ Μαλλιωτάκης

Τόνισε ότι 48 χρόνια μετά. η Τουρκία δεν κατέστη υπόλογη για τον θάνατο, τον εκτοπισμό  και καταστροφή που προκλήθηκε από αυτή την παράνομη εισβολή. 

«Καλώ τον Πρόεδρο Μπάιντεν και τον ΥΠΕΞ  Μπλίνκκεν να αναλάβουν δράση

για την απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων, να επιστρέψει τις περιουσίες τους νόμιμους ιδιοκτήτες  για να επιτευχθεί η ενοποίηση της Κύπρου».

«Σήμερα η Κύπρος, μαζί με την Ελλάδα  και άλλα κράτη στην Ανατολική Μεσόγειο   αντιμετωπίζουν μεγάλη επιθετικότητα από την Τουρκία και τον Ερντογάν  που απειλεί την ΑΟΖ, πραγματοποιεί υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησία, υποσκάπτει τις  κυρώσεις του ΝΑΤΟ για τη Ρωσία αναφορικά με τις Αμερικανικές επιχειρήσεις στην Συρία.

«Παρά την τουρκική επιθετικότητα ο Πρόεδρος Μπάιντεν σχεδιάζει να πουλήσει F-16 στην Τουρκία» είπε και κάλεσε τους υπόλοιπους γερουσιαστές να αποτρέψουν αυτό το ενδεχόμενο». 

Προσπάθειά μας είναι να παράσχουμε  μια διαρκή δικαιοσύνη στην Κύπρο  

Η κα. Μαλλιωτάκης είναι μέλος του Ρεπουπλικανικού Κόμματος για την 11η κογκρεσιακή περιφέρεια της Νέας Υόρκης από το 2021.  . Είναι κόρη μεταναστών γονέων. Ο πατέρας της, Γιώργος Μαλλιωτάκης είναι Έλληνας μετανάστης στις ΗΠΑ, και η μητέρα της, Βέρα είναι Κουβανή μετανάστρια στις ΗΠΑ. Βαπτίστηκε και μεγάλωσε ως Ορθόδοξη Χριστιανή.

Keywords
Τυχαία Θέματα