Βουλή:Αποδεκτή η αναπομπή νόμου για θύματα εγκληματικοτητας

Με μεγάλη πλειοψηφία, η Βουλή των Αντιπροσώπων έκανε αποδεκτή την αναπομπή του νόμου για τη Θέσπιση Ελάχιστων Προτύπων σχετικά με τα δικαιώματα, την υποστήριξη και την προστασία θυμάτων της εγκληματικότητας. Συγκεκριμένα έγινε αποδεκτή η αναπομπή του νομοσχεδίου με 53 ψήφους υπέρ και 2 εναντίον, απαλείφοντας έτσι τη λέξη "αιτιολογημένα" από το κείμενο του νόμου, σε ό,τι αφορά τον τερματισμό ποινικής δίωξης.

Εναντίον ψήφισαν οι Βουλευτές της Συμμαχίας Πολιτών Νίκος Κουτσού και του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Γιώργος Περδίκης.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, που εξέτασε την αναπομπή του νόμου, Σωτήρης Σαμψών, ενημέρωσε την Ολομέλεια της Βουλής ότι η Επιτροπή Νομικών θεωρεί ότι η αναπομπή του νόμου είναι αιτιολογημένη και κάνει δεκτή την αναπομπή.

Με το νόμο, όπως ψηφίστηκε από τη Βουλή, δίναμε υποχρέωση στον Γενικό Εισαγγελέα να σταματά να τερματίζει δίωξη αιτιολογημένα, εξήγησε ο κ. Σαμψών, προσθέτοντας ότι η λέξη αιτιολογημένα δημιουργούσε αντισυνταγματικότητα στο νόμο, καθώς αντιβαίνει με το άρθρο του Συντάγματος που αφορά τις εξουσίες του Γενικού Εισαγγελέα.

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περδίκης, δικαιολογώντας την αρνητική ψήφο του, παρατήρησε ότι "εκτός από το Θεό ουδείς έχει το θέσφατο", προσθέτοντας ότι όλες οι αποφάσεις πρέπει να είναι αιτιολογημένες, “Μόνο ο Θεός δεν δικαιολογεί τις αποφάσεις του”, συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα