Βρετανίδα ΥΠΕΣ:«Δηλητήριο η ιδεολογία φύλου»-Αντίδραση:«Αυτά είναι σκουπίδια»

Ένα στέλεχος του Συντηρητικού Κόμματος του Λονδίνου απομακρύνθηκε από την αίθουσα συνεδρίου του κόμματος κατά την διάρκεια ομιλίας της  Υπουργού Εσωτερικών της Βρετανίας Σουέλα Μπράβερμαν, αφού αποκάλεσε μια τοποθέτησή της ως «σκουπίδια».

Ο Άντριου Μποφ, πρόεδρος της Συνέλευσης του Λονδίνου, κινηματογραφήθηκε να χλευάζει την υπουργό Εσωτερικών όταν εκείνη περιέγραψε την «ιδεολογία του φύλου» ως «δηλητήριο» στη σύγχρονη Βρετανία.

Ο κ. Μποφ, ο οποίος έχει υποβάλει τον εαυτό του ως υποψήφιο δήμαρχο του Λονδίνου έξι φορές, ακουγόταν να λέει: «Δεν υπάρχει ιδεολογία φύλου».

Η

κ. Μπράβερμαν ισχυριζόταν στην ομιλία της στο Μάντσεστερ ότι « άκρως αμφιλεγόμενες ιδέες [παρουσιάζονται] στο εργατικό δυναμικό και στο κοινό, σαν να πρόκειται για μητρότητα και μηλόπιτα». Μεταξύ αυτών των ιδεών, συμπεριέλαβε την «ιδεολογία του φύλου, τα προνόμια των λευκών και την αντιβρετανική ιστορία».

Μετά την αντίρρηση του κ. Μποφ, τον χτύπησε στο χέρι ένα μέλος της ασφάλειας, στο οποίο είπε: «Όχι, αυτό είναι σκουπίδια».

Μετά από προφανές αίτημα να μείνει ήσυχος κατά τη διάρκεια της ομιλίας, ακουγόταν να λέει ότι θα έπρεπε να τον «αναγκάσουν» να φύγει.

Καθώς τον έβγαλαν έξω, συμπεριλαμβανομένου ενός μέλους της αστυνομίας του Greater Manchester, είπε: «Είναι πατσάς. Είναι απλώς μια ομοφοβική ατάκα».

Ο κ. Μποφ, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος στο Λονδίνο που συνήψε πολιτική σύμπραξη ομοφυλοφίλων το 2005, είπε στο Sky News έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων ότι είναι «πιστός Τόρις για 50 χρόνια».

Ερωτηθείς για τα σχόλιά του, είπε: «Αυτά τα σκουπίδια για την ιδεολογία των φύλων κάνουν το Συντηρητικό μας κόμμα να φαίνεται τρανσφοβικό και ομοφοβικό. Δεν είναι αυτό το θέμα του Συντηρητικού κόμματος».

Η κ. Braverman είπε αργότερα ότι η αναστάτωση ήταν «ανόητη», αλλά ότι ο κ. Boff θα πρέπει να «συγχωρηθεί και να αφεθεί ξανά στη διάσκεψη».

Η Emma Best, αναπληρώτρια επικεφαλής των Συντηρητικών του Δημαρχείου, δήλωσε: «Περήφανη για τον φίλο και συνάδελφό μου Andrew Boff που στάθηκε όρθιος ως επικριτικός φίλος. Το κόμμα μας για την ελευθερία του λόγου θα πρέπει να του ζητήσει συγγνώμη».

Η επικεφαλής της Ομάδας των Πρασίνων, Κάρολαϊν Ράσελ, είπε ότι «είναι πάντα τρανς σύμμαχος και σταθερός στα δικαιώματα των ΛΟΑΤ», ενώ η Χίνα Μπόχαρι των Φιλελευθέρων Δημοκρατών είπε ότι η απομάκρυνσή του «επιβεβαιώνει το μήνυμα ότι οι κοινωνικά φιλελεύθερες απόψεις δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτες στο Συντηρητικό Κόμμα».

Η Florence Eshalomi των Εργατικών, τώρα βουλευτής του Vauxhall, δήλωσε : «Πες την αλήθεια σου Andrew».

Keywords
Τυχαία Θέματα