Βρετανοί στρατιώτες εκπαιδεύονται με ανθρωποειδή ρομπότ στόχους (ΒΙΝΤΕΟ)

Βρετανοί αλεξιπτωτιστές διεξάγουν πολέμους σκοποβολής με ρομπότ που μπορούν να πυροβολήσουν και να τους απαντήσουν, καθώς εξασκούνται σε μάχες σώμα με σώμα και οδομαχίες σε εικονικές πόλεις και χωριά.

Κανονικά κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι στρατιώτες πυροβολούν μεταλλικούς ή ξύλινους στόχους, γνωστούς στον στρατό ως "figure 11s" ή "figure 12s", ανάλογα με το αν έχουν το μέγεθος ενός άνδρα που στέκεται ή απλώς ενός κορμού.

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times, τα επίλεκτα στρατεύματα της 16 Ταξιαρχίας Αεροπορικής

Εφόδου εκπαιδεύονται με πολύγλωσσα «ανθρωποειδή ρομποτ στόχους», που ονομάζονται SimStrikers, οπλισμένοι με σφαιρίδια τύπου πυροβόλων ΒΒ - και τώρα αγοράζουν δέκα από αυτούς.

Τα ρομπότ μπορούν να άλλάξουν μορφή ώστε να φαίνονται ότι είναι μέλη της επίλεκτης ρωσικής μονάδας Spetsnaz - που αντιδρά γρήγορα και εντοπίζει εχθρικούς στρατιώτες στο σκοτάδι - ή ένας Ρώσος στρατιώτης, ο οποίος θα ήταν πιο αργός και δεν θα είχε τον εξελιγμένο εξοπλισμό που είναι διαθέσιμος στις μονάδες ειδικών δυνάμεων,  σύμφωνα με τον Rob Taylor, πρώην πεζοναύτη που βρίσκεται πίσω από το έργο.

Οι SimStrikers μπορούν να μιλήσουν μεταξύ τους σε διαφορετικές γλώσσες, μπορούν να φωνάξουν και να ουρλιάξουν στα ρωσικά και αραβικά, και μπορούν να περιστρέφονται για να αντιμετωπίσουν τα επίλεκτα στρατεύματα καθώς μπαίνουν στα κτίρια.

Ο Taylor, ο οποίος υπηρέτησε για περισσότερο από μια δεκαετία στον στρατό, είναι διευθυντής στο 4GD, το οποίο παρέχει μια κινητή αστική εγκατάσταση εκπαίδευσης με ήχο, φώτα, κάμερες και ρομποτικούς στόχους.

Εάν η τοποθεσία προορίζεται να είναι μια ισλαμική χώρα, τότε η εγκατάσταση διαθέτει το κάλεσμα για προσευχή να παίζεται στα ηχεία και τις μυρωδιές μιας ερήμου. Εάν η εκπαίδευση υποτίθεται ότι θα αναδημιουργήσει μια πόλη στη δυτική Ευρώπη, οι ήχοι μπορεί να περιλαμβάνουν καμπάνες εκκλησιών.

«Χρειαζόταν να γίνει μια συνάντηση του εικονικού και του πραγματικού κόσμου. Η εκκένωση του δωματίου και η αστική προπόνηση είναι φυσική και, ωστόσο, όταν μπαίνεις σε ένα κτίριο και καθαρίζεις μια πολυκατοικία, πηγαίνεις στα παράθυρα και κοιτάς τον εικονικό κόσμο. Τότε μπορείτε να είστε στο Κίεβο και να πυροβολείτε με φορητούς πυραύλους εδάφους-αέρος και τουφέκια ελεύθερου σκοπευτή», αναφέρει.

Επί του παρόντος, η εγκατάσταση έχει αναπτυχθεί στο Κόλτσεστερ, όπου εδρεύει η ταξιαρχία, αλλά θα μπορούσε να σταλεί οπουδήποτε οι στρατιώτες το χρειαστούν.

Αντί οι στρατιώτες να χρησιμοποιούν χειριστήρια τύπου PlayStation για να πλοηγούνται σε έναν κόσμο εικονικής πραγματικότητας, ο Taylor είπε ότι η ιδέα πίσω από την εγκατάσταση ήταν ότι οι ίδιοι οι στρατιώτες θα γίνονταν το χειριστήριο. «Θέλουμε να μετατρέψουμε το σώμα σε ελεγκτή, ή εισαγωγή δεδομένων, αντί για έναν απλό ελεγκτή χειρός», είπε. Είπε ότι θα έχουν αισθητήρες στο σώμα, όπως ανιχνευτές κίνησης στο στήθος, βιομετρικούς αισθητήρες στο αυτί, δυνατότητα παρακολούθησης της κίνησης των ματιών και συσκευές παρακολούθησης μέσα στο όπλο που έφεραν.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από την σελίδα των Τimes

Τα δεδομένα μπορούν να αναλυθούν αργότερα για να υπολογιστεί πόσοι στρατιώτες θα χρειάζονταν για να αντιμετωπίσουν έναν ορισμένο αριθμό εχθρικών μαχητών.

Επίσης υπό ανάπτυξη είναι η προσθήκη συσκευών όπως ηχεία Alexa σε δωμάτια, ώστε οι στρατιώτες να μπορούν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία προς όφελός τους. Αυτό μπορεί να γίνει είτε βάζοντας την Alexa να παίζει δυνατή μουσική για να αποσπά την προσοχή του εχθρού είτε να ανάβει ή να σβήνει τα φώτα.

Ο Ταγματάρχης Steve White, ο αξιωματικός που διοικεί την C Bruneval Company, 2 Para, είπε ότι η εγκατάσταση είχε «αποδείξει τη δυνατότητα συνδυασμού εικονικών σεναρίων με αυστηρή σωματική εκπαίδευση».

«Η τεχνολογία μας παρείχε εικονικά εκπαιδευτικά μέσα, όπως επιθετικά ελικόπτερα, όλμους, drones, τα οποία μας επέτρεψαν να εκπαιδευόμαστε σε ένα επίπεδο πολυπλοκότητας που συνήθως επαναλαμβάνεται μόνο σε μεγάλες ασκήσεις, αλλά με ένα κλάσμα του κόστους», είπε.

Είπε ότι η πολυπλοκότητα των σεναρίων θα μπορούσε να αυξηθεί καθώς προχωρούσαν οι παράμετροι και θα μπορούσαν «να σφυρηλατήσουν τις στενές σχέσεις που απαιτούνται μεταξύ όλων των πτυχών μιας ομάδας μάχης προτού βγούμε στο πεδίο».

«Είναι μια ισχυρή και οικονομικά αποδοτική πλατφόρμα εκπαίδευσης», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα