Γέμισαν οι τ/κ εφημερίδες φωτογραφίες από τα «πανηγύρια»

Μόνο σε μία από τις πέντε τ/κ εφημερίδες είναι κύριο θέμα οι χθεσινές εκδηλώσεις για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, ενώ στην ημερήσια θεματολογία κερδίζουν έδαφος οι ειδήσεις από το προεκλογικό σκηνικό. Αναφορά γίνεται στην παραίτηση γνωστού στελέχους στο ΡΤΚ ως διαμαρτυρία για την υποψηφιότητα του προέδρου του τ/κ επιμελητηρίου με το κόμμα, τις εσωτερικές συνεργασίες και διεργασίες στο ΚΕΕ, ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την παραχώρηση «υπηκοότητας»

στον Εγκεμέν Μπαγίς. Αναφορά γίνεται, επίσης, στις ανησυχίες Τ/κ φοιτητών και μαθητών για τις επιπτώσεις του Brexit στις σπουδές τους ή στα σχέδιά τους να σπουδάσουν στη Βρετανία.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Παραιτείται ο Σαριτζιά», γράφει ότι η υποψηφιότητα Τορός με το ΡΤΚ έχει ανοίξει στο κόμμα τον ασκό του Αιόλου, με τον πρώην πρόεδρο της συντεχνίας Dev Is και πρώην «βουλευτή» Χασάν Σαριτζιά να ανακοινώνει την παραίτησή του, λέγοντας ότι «δεν θα είμαι στο κόμμα που είναι ενάντια στην εργατική τάξη». Αλλού αναφέρει ότι ο Τουφάν Ερχιουρμάν, πρόεδρος του ΡΤΚ, απάντησε στις επικρίσεις για την υποψηφιότητα Τορός, λέγοντας ότι γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις ενάντια στο κόμμα του. Σε άλλο θέμα προβάλλει τις δηλώσεις του Εγκεμέν Μπαγίς ότι πήρε την «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους ανταποκρινόμενος στην προτροπή του φίλου του «πρωθυπουργού» Οζγκιουργκιούν.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Περηφάνια και ενθουσιασμός», αναφέρεται στις χθεσινές εκδηλώσεις και την παρέλαση για την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι έγιναν χθες τα εγκαίνια του δεκαώροφου κτιρίου ιατρικής σχολής του «πανεπιστημίου» Εγγύς Ανατολή. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι έγινε παζάρεμα μεταξύ Οζγκιουργκιούν και Έρογλου ώστε να μην ακυρωθεί η παραχώρηση γης εντός της Λευκωσίας στην κόρη του τέως ηγέτη των Τ/κ για επιχειρηματικούς σκοπούς, και η ομάδα Έρογλου στο ΚΕΕ να στηρίξουν τον Οζγκιουργκιούν.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Χωρίς νόημα η απομόνωση» και φωτογραφίες από τη χθεσινή παρέλαση για την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους, αναφέρεται στην ομιλία εκεί του Μουσταφά Ακιντζί. Στο δεύτερο θέμα του πρωτοσέλιδου, γράφει ότι το ΚΕΕ είναι έτοιμο για τις «εκλογές» και στις 18 Νοεμβρίου στο στάδιο Ατατούρκ 12.000 μέλη του κόμματος θα οριστικοποιήσουν τις λίστες των υποψηφίων.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Ανήσυχοι οι μαθητές της ΤΔΒΚ για το Brexit», γράφει ότι οι Τ/κ φοιτητές ή οι Τ/κ μαθητές που θέλουν να σπουδάσουν στη Μεγάλη Βρετανία ανησυχούν ότι θα δυσκολέψουν γι’ αυτούς οι διαδικασίες έκδοσης βίζας, αλλά και για το θέμα των διδάκτρων, τώρα που θ' αρχίσουν οι συνομιλίες για το Brexit. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφίες από παιδιά που παρακολούθησαν τη χθεσινή παρέλαση, αλλά και ένα τουρκικό F16 της ομάδας Solo που έκανε επίδειξη και γράφει για τις ομιλίες Ακντάγ και Ακιντζί στις εκδηλώσεις για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στη Βοκολίδα, κοντά στη θάλασσα αλλά και στα μεγάλα πεντάστερα ξενοδοχεία της περιοχής, δημιουργήθηκε σκουπιδότοπος με πεταμένες πλαστικές σακούλες, στρώματα και χαρτόνια.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Στην αστυνομία, τα μάτια στις συνταξιοδοτήσεις», αναφέρεται στη «νομοθεσία» που βρίσκεται στη «βουλή» για τη συνταξιοδότηση των «αστυνομικών» στα 25 χρόνια υπηρεσίας και κατά πόσο αυτή θα προχωρήσει ενώ η προεκλογική εκστρατεία έχει ξεκινήσει. Αλλού γράφει για τανκς, μαχητικά και διαμαρτυρίες και προβάλει φωτογραφία των τανκ και του τουρκικού μαχητικού από την παρέλαση χθες και την εκδήλωση καταδίκης Ε/κ μαθητών για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι σε 6.5 χρόνια απαγορεύθηκε σε 22.155 άτομα να χρησιμοποιούν επιταγές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα