Ξεκίνησε η επιχείρηση απομάκρυνσης Αμερικανών από Ισραήλ προς Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση  απομάκρυνσης των Αμερικανών υπηκόων από το Ισραήλ και συγκεκριμένα από τι λιμάνι της Χάιφα προς την Κύπρο.

Μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία καλύπτουν την όλη επιχείρηση με ζωντανή κάλυψη.
 

أمريكيون ينتظرون في ميناء حيفا ليتم إجلاؤهم إلى قبرص pic.twitter.com/IrhA93D3RL

— 24.ae (@20fourMedia) October
16, 2023Το ταξίδι στο λιμάνι της Λεμεσού αναμένεται να διαρκέσει 10 με 12 ώρες και πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον δυο χιλιάδες Αμερικανοί πολίτες θα εγκαταλείψουν την Χάιφα

Η ανακοίνωση της πρεσβείας

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας, «η κυβέρνηση των ΗΠΑ βοηθά τους υπηκόους των ΗΠΑ και τα μέλη της οικογένειάς τους με έγκυρο ταξιδιωτικό έγγραφο να αναχωρήσουν από τη Χάιφα δια θαλάσσης για την Κύπρο στις 16 Οκτωβρίου 2023. Η επιβίβαση ξεκινά στις 08:00 τοπική ώρα. Οι πολίτες των ΗΠΑ πρέπει να φτάσουν στον επιβατικό τερματικό σταθμό του λιμανιού της Χάιφα το αργότερο στις 09:00 τοπική ώρα. Η επιβίβαση θα γίνει με τη σειρά άφιξης και είναι σε περιορισμένη βάση».

Την ίδια ώρα η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία προτρέπει τους Αμερικανούς πολίτες να ταξιδέψουν μέσω των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου αποτρέποντας τους να ταξιδέψουν μέσω κατεχομένων (παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου).
 

U.S. Embassy Nicosia is partnering with

Keywords
Τυχαία Θέματα