Ξεκίνησε η επιβεβαιωτική γεώτρηση της Chevron στο Αφροδίτη (ΧΑΡΤΗΣ)

Η Chevron ξεκίνησε την επιβεβαιωτική γεώτρηση  στο κοίτασμα Αφροδίτη του οικοπέδου 12 της Κυπριακής ΑΟΖ  αναφάρει δημοσίευμα του Upstream, μια κίνηση που στοχεύει να ενισχύσει τη βεβαιότητα για ένα προγραμματισμένο έργο 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων,

Ένας εκπρόσωπος της Chevron επιβεβαίωσε ότι «η κοινοπραξία έχει ξεκινήσει τη γεώτρηση του φρεατίου αξιολόγησης Α3» στο Τεμάχιο 12.

Η γεώτρηση διεξάγεται από το γεωτρύπανο Stena Forth, το οποίο μόλις ολοκλήρωσε τις εργασίες στη σημαντική εύρεση αερίου Nargis της Chevron

στην ΑΟΖ της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με τη NewMed  η επιβεβαιωτική γεώτρηση στην Αφροδίτη αναμένεται να κοστίσει περίπου 106 εκατομμύρια δολάρια.

Η επιχείρηση γεώτρησης υποστηρίζεται από τρία πλοία ανεφοδιασμού πλατφόρμας - τα Bailey Tide, Demarest Tide και Stephen Wallace Dick - που εργάζονται από τη Λεμεσό στην Κύπρο και τη Χάιφα στο Ισραήλ, σύμφωνα με τον πάροχο θαλάσσιων πληροφοριών VesselsValue.

Η Chevron αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις του Upstream σχετικά με το εάν η επιχείρηση γεώτρησης Αφροδίτη έχει επηρεαστεί από πιθανές τουρκικές ναυτικές επιχειρήσεις.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας είπε μόνο ότι «εκτιμούμε τις σχέσεις μας με την [ελληνοκυπριακή] κυβέρνηση της Κύπρου και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς και αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε για να προχωρήσουμε το έργο Αφροδίτη».

«Ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε τη στρατηγική της χώρας να αναπτύξει τους ενεργειακούς πόρους της προς όφελος της χώρας, σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο», είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας: «Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του εργατικού δυναμικού μας προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον και τις κοινότητες. σε πλήρη συμμόρφωση με όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς.»

To ΚΣΕΔ εξέδωσε τις προηγούμενες μέρες και σχετική NAVTEX για την περιοχή με ισχύ μέχρι τις 27 Ιουλίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι η Αφροδίτη βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της κυπριακής ΑΟΖ και εκτείνεται επίσης στην άδεια Yishai στα ισραηλινά ύδατα. Δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί συμφωνία ενοποίησης, αν και Λευκωσία και Ιερουσαλήμ συζητούν το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξεκίνησε, Chevron, Αφροδίτη ΧΑΡΤΗΣ,xekinise, Chevron, afroditi chartis