Ξεπουλούν ε/κ περιουσίες σε χιλιάδες Ιρανούς στα κατεχόμενα

Οργανωμένο σχέδιο προσέλκυσης χιλιάδων Ιρανών επενδυτών και πολιτών στους οποίους ξεπουλούν ελληνοκυπριακές περιουσίες στα κατεχόμενα, εφαρμόζει εδώ και χρόνια η Τουρκία και το ψευδοκράτος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Σίγμα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερους από δεκαπέντε χιλιάδες Ιρανούς πολίτες που ζουν σήμερα στα κατεχόμενα, χωρίς κανένα περιορισμό στις αγορές ακίνητης περιουσίας.

Απολαμβάνουν μάλιστα σειρά κινήτρων για επιχειρηματικές δραστηριότητες, αλλά και δωρεάν φοίτηση των παιδιών τους στα ψευδο--πανεπιστήμια. 
   
Σημερινό

δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία στα κατεχόμενα οργανωμένο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων από το Ιράν, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν περισσότεροι από 15 χιλιάδες Ιρανοί επιχειρηματίες, φοιτητές και πολίτες που έχουν επιλέξει ως μόνιμη διαμονή τα κατεχόμενα.

Οι Αττίλες, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι δεν εφαρμόζουν κυρώσεις σε βάρος Ιρανών πολιτών -όπως πράττει η Κυπριακή Δημοκρατία και όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- παραχωρούν την υπηκοότητα του ψευδοκράτους, μέσω της οποίας ανάβουν το πράσινο φως σε Ιρανούς για να αγοράζουν όσα ακίνητα επιθυμούν από τους σφετεριστές ελληνοκυπριακών περιουσιών, όπως τον όμιλο Αφίκ που ανέγειρε σχεδόν 9000 οικιστικές μονάδες σε ελληνοκυπριακή γη.

Κίνητρα και οφέλη 

- Παραχώρηση υπηκοότητας ψευδοκράτους 
- Δυνατότητα αγοράς απεριόριστων ακινήτων και προσέλκυση άλλων επενδύσεων 
- Δωρεάν φοίτηση τέκνων των Ιρανών επενδυτών στα τ/κ πανεπιστήμια 
- Προσέλκυση Ιρανών τουριστών.

Επιρπόσθετα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ήδη προέβη σε σχετικά διαβήματα προς τον Ιρανό πρέσβη στη Λευκωσία, από τον οποίο έλαβε την απάντηση ότι το ιρανικό κράτος δεν μπορεί να εμποδίσει επιχειρηματίες να δραστηριοποιηθούν όπου οι ίδιοι επιθυμούν.

Σε σημερινή επικοινωνία του Σίγμα με το Προεδρικό, η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε αλλά ούτε και διαψεύστηκε. Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση προτίμησε τη σιωπή από το να σχολιάσει μια ακόμη ιταμή πρόκληση από τους Αττίλες.
   
Στο μεταξύ, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, αναφορά στην λεγόμενη επιτροπή ακίνητης περιουσίας έκανε σήμερα ο πρόεδρος του λεγόμενου συνδέσμου ηρώων Κοκκίνων, Μουσταφά Αρικάν.

Είπε ότι για την Ευρωπαϊκή Ένωση οι εργασίες της επιτροπής είναι νόμιμες και πρότεινε την επιβολή φόρου στις πωλήσεις ακινήτων ώστε αυτή να ενισχυθεί οικονομικά και να διεκπεραιώνει περισσότερες υποθέσεις. 

Δείτε το απόσπασμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα