«Ξημέρωσε» χειμώνας: Χιόνια και βροχές σε πολλές περιοχές της Κύπρου (vids)

Χιόνια στα ορεινά και βροχές σε πολλές περιοχές της Κύπρου καταγράφονται από το πρωί της Πέμπτης (12/1).

Οι εικόνες από το χιονισμένο τοπίο στο Τρόοδος κατέκλυσαν αστραπιαία τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποτυπώνοντας τη σπάνια, για φέτος τουλάχιστον, λευκή μαγεία στις ορεινές περιοχές.

Δείτε τα βίντεο από Weather Forecast-ierodiakonou

Δείτε εικόνα από το Τρόοδος που δημοσιεύει το kitas weather

Προειδοποιήσεις για τους δρόμους

Λόγω των καιρικών συνθηκών, όλοι

οι δρόμοι που οδηγούν προς το Τρόοδος είναι ΚΛΕΙΣΤΟΙ για την τροχαία κίνηση.

Η πρόγνωση του καιρού

Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει και χαλάζι. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Σε καταιγίδα όμως, είναι δυνατό να ενισχύονται μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με ισχυρότερες ριπές. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, που αργότερα θα περιορίζονται κυρίως στα παράλια. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους δύο βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα παράλια και αργότερα και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, ωστόσο τοπικά στα βόρεια και στα ανατολικά θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Διαβάστε επίσης: Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξημέρωσε, Χιόνια, Κύπρου,ximerose, chionia, kyprou