Υπ. Δικαιοσύνης: Νέο πλάνο αστυνόμευσης και αναδιοργάνωση του Σώματος

Στη σημερινή συνάντηση παρουσιάσθηκε από την Υπουργό, κα Κουκίδου-Προκοπίου, το Σχέδιο Δράσης και Προτεραιοτήτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, παρουσία των ηγεσιών της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Διεύθυνσης Φυλακών.

Η Υπουργός ανέφερε ότι η φιλοσοφία του Σχεδίου Δράσης και των αλλαγών που προωθούνται, μέσα από διάφορες Νομοθεσίες που θα παρουσιαστούν σύντομα, εδράζονται στις συστάσεις της Επιτροπής Greco όπως και στα συμπεράσματα

εσωτερικής μελέτης και εισηγήσεων.

Σε σχέση με την Αστυνομία, έγινε αναφορά στο νέο πλάνο αστυνόμευσης και την αναδιοργάνωση του Αστυνομικού Σώματος, στο μνημόνιο συναντίληψης με αθλητικούς φορείς για τη βία στους αθλητικούς χώρους, καθώς και για τα σχέδια που σχετίζονται με τη δημόσια ασφάλεια και την πρόληψη της τρομοκρατίας. 

Περαιτέρω, παρουσιάστηκαν τα σχέδια που αφορούν την Πυροσβεστική και το Τμήμα Φυλακών, ενώ ειδική αναφορά έγινε στην μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης και ειδικά στους τρόπους με τους οποίους το Υπουργείο επιχειρεί να αποσυμφορήσει τα δικαστήρια, κάνοντας τη διαδικασία απονομή δικαιοσύνης πιο σύντομη και πιο αποδοτική. Ειδική μνεία έγινε για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε σχέση με την έμφυλη βία, την νεανική παραβατικότητα και διάφορες ρυθμίσεις που προωθούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ, που συνοδευόταν στη συνάντηση από τον Αντιπρόεδρο Μ. Κλεάνθους, τους Βουλευτές Λευκωσίας Α. Τρυφωνίδη και Μ. Μουσιούττα, καθώς και ειδικούς Συμβούλους σε θέματα δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης, χαρακτήρισε ως αξιοθαύμαστο τον προγραμματισμό που ετοιμάστηκε και δήλωσε ότι η ΔΗΠΑ-Συνεργασία, στα πλαίσια των δυνατοτήτων της, θα συνεχίσει να είναι συμβλητική στις ευρύτερες προσπάθειες για υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων, που είναι αναγκαίες για το καλό του τόπου και της κοινωνίας.

Πρόσθεσε, δε, ότι θα εμπλουτίσουμε το Σχέδιο με προτάσεις και εισηγήσεις, όπου θεωρούμε αναγκαίο, ενώ θα δώσουμε και την απαραίτητη στήριξη μας στην ψήφιση των αναγκαίων Νομοθεσιών, έτσι ώστε οι μεταρρυθμίσεις να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό.

Στο βίντεο που ακολουθεί, δείτε τις δηλώσεις που έγιναν με το πέρας της συνάντησης:

Διαβάστε επίσης: Υποστελεχωμένο το Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, λέει η Επίτροπος

Keywords
Τυχαία Θέματα