Υπ. Δικαιοσύνης:Το Ν/Σ για καταπολέμηση βίας κατά γυναικών και η αύξηση ποινών

Για το νομοσχέδιο με τίτλο: «ο περί της πρόληψης και της καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας νόμο του 2021», το οποίο ενσωματώνει  τις πρόνοιες της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, μια Σύμβαση που αποτελεί διεθνώς το πρώτο νομικά δεσμευτικό κείμενο, το οποίο ετοιμάστηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης σε μια προσπάθεια ολιστικής αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» η Υπουργός Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη. 

Όπως

ανέφερε, η βία κατά των γυναικών είναι ένα φαινόμενο το οποίο δεν είναι Κυπριακό καθώς διεθνώς παρατηρείται αύξηση τέτοιων περιστατικών και σύμφωνα με κοινωνιολόγους και ψυχολόγους, οφείλεται στην πανδημία. 

Το εν λόγω νομοσχέδιο, όπως είπε, δίνει ένα ολιστικό πλαίσιο αντιμετώπισης για το θέμα της έμφυλης βίας και της ενδοοικογενειακής βίας. 

Το νομοσχέδιο προβλέπει αύξηση των ποινών. Για παράδειγμα, όπως εξήγησε η Υπουργός, η ποινή για απόπειρα βιασμού θα αυξηθεί από 10 χρόνια σε 14, η άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας από 5 σε 10 χρόνια και η απόπειρα διαφθοράς νεαρής γυναίκας, ηλικίας κάτω των 13 χρόνων από 14 σε 20 χρόνια.

Οι ποινές πρέπει οπωσδήποτε να αυξηθούν για να είναι και αποτρεπτικές, τόνισε η Υπουργός. 

Δείτε όλα όσα ανέφερε η Υπουργός στο βίντεο που ακολουθεί

ΥΔΔΤ:Το νομοσχέδιο Καταπολέμησης Βίας κατά Γυναικών στις προτεραιότητές μας

Keywords
Τυχαία Θέματα