ΥΠΕΣ: Τι προβλέπει το τροποποιητικό νομοσχέδιο για διαχείριση τ/κ περιουσιών

Για τα κριτήρια διαχείρισης των τ/κ περιουσιών, μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Ήταν προεκλογική δέσμευση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι θα μπει μια τάξη όσο αφορά τη διαχείριση των τ/κ περιουσιών υπήρχε η παραδοχή ότι δεν γίνονταν με αξιοκρατικό τρόπο, δεν υπήρχε διαφάνεια και είχαμε αποτύχει.

«Το περασμένο καλοκαίρι με δικές μου οδηγίες προχωρήσαμε στη σύσταση μιας ομάδας περίπου 10 ατόμων που ξεκίνησαν να ελέγχουν συμβάσεις σε επαγγελματικά υποστατικά», τόνισε.

Έχουν

ελεγχθεί μέχρι σήμερα 3211 και έχουν εντοπιστεί παρατυπίες στις 416, ένα ποσοστό του 13% και έγιναν διαδικασίες ανάκτησης.

Έχουμε έτοιμο το νομοσχέδιο και κανονισμούς που αλλάζουν άρδην τον τρόπο διάθεσης και διαχείρισης τ/κ περιουσιών. «Το πιο σημαντικό είναι ότι περιορίζεται η διακριτική ευχέρεια στον κηδεμόνα, δηλαδή τον Υπουργό Εσωτερικών».

Το νομοσχέδιο προβλέπει σύστημα επιλεξιμότητας και μοριοδότησης. Ανάλογα με την κατηγορία υπάρχουν κριτήρια για να δοθεί προτεραιότητα στους πραγματικά δικαιούχους.

«Στα τ/κ σπίτια για να μπορεί να επιλεγεί ως εν δυνάμει δικαιούχος, πρέπει ένας εκ των δύο να είναι πρόσφυγας, δεν πρέπει να έχει άλλη ιδιόκτητη περιουσία. Η ακίνητη περιουσία που πιθανόν να έχει, να μην υπερβαίνει τις 250 χιλιάδες, η σύνθεση της οικογένεια λαμβάνεται υπόψη, καθώς και τα εισοδηματικά κριτήρια όπως αυτά της μέριμνας», επεσήμανε.

Διαβάστε επίσης: Εκσυγχρονίζονται η διαχείριση και τα κριτήρια διάθεσης τ/κ περιουσιών

Keywords
Τυχαία Θέματα