ΥΠΕΞ Βουλγαρίας: Η επένδυση στους νέους είναι επένδυση στο παρόν

Ανοίγοντας το «Open Day για Φοιτητές» του Υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας το Σάββατο, η αντιπρόεδρος της Kυβέρνησης και Yπουργός Εξωτερικών Μαρίγια Γκάμπριελ είπε ότι «συχνά λέμε ότι η επένδυση σε νέους σημαίνει επένδυση στο μέλλον. Πιστεύω ότι μια επένδυση στους νέους είναι μια επένδυση στο παρόν».

«Εάν δεν γνωρίζουμε ξεκάθαρα την ταυτότητά μας, την ιστορία, το μονοπάτι που έχει διανύσει η Βουλγαρία, δύσκολα θα μπορούσαμε να έχουμε επαρκή άποψη για το παρόν, για το τι συμβαίνει και για τη δύναμη της Βουλγαρίας

ως κινητήρια δύναμη στη διαμόρφωση του μέλλοντός της και αυτού της Ευρώπης και του κόσμου», είπε η κ. Γκάμπριελ.

«Σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών σας λέει 'σας χρειαζόμαστε'», είπε η Υπουργός Εξωτερικών στους φοιτητές. «Χρειαζόμαστε τις ιδέες, την ενέργεια, την κριτική σκέψη, το όραμά σας για το παρόν και το μέλλον».

«Όλοι γνωρίζουμε ότι γινόμαστε μάρτυρες μιας νέας εποχής ψηφιοποίησης, κλιματικής αλλαγής και διαρκώς αναδυόμενων συγκρούσεων. Είναι εδώ που η Βουλγαρία και το Υπουργείο Εξωτερικών χρειάζονται μια νέα γενιά διπλωματών», είπε η κ. Γκάμπριελ. Χαρακτήρισε τη διπλωματία «τον ευγενέστερο σκοπό για έναν ειρηνικό και δίκαιο κόσμο».

Η Βουλγαρία με τη νέα της γενιά είναι καινοτόμος, δημιουργική, δυνατή, τολμηρή, επικριτική, είπε η Υπουργός Εξωτερικών. «Θέλω να δείξω ότι η Βουλγαρία είναι παράγοντας ανάπτυξης σε αυτό το μέρος της Ευρώπης και του κόσμου με καινοτόμο τρόπο».

Κάλεσε τους φοιτητές να είναι σύμμαχοι του Υπουργείου Εξωτερικών, «έτσι ώστε μαζί να κάνουμε το Brand Bulgaria έναν περιφερειακό καινοτόμο ηγέτη, μια Βουλγαρία που φέρνει ασφάλεια και σταθερότητα, μια Βουλγαρία στην οποία μπορεί κάποιος να βασιστεί ως αξιόπιστος εταίρος».

Η Gergana Kutelova, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο St Kliment Ohridski της Σόφιας, ρώτησε ποιες ευκαιρίες προσφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών στους νέους και πώς η κ. Γκάμπριελ έγινε επικεφαλής της βουλγαρικής διπλωματίας. «Ακόμα και όταν σπούδαζα σε ξενόγλωσσο σχολείο, ήταν όνειρό μου να ασχοληθώ με τις διεθνείς σχέσεις», είπε η φοιτήτρια.

Η Polina Doseva, φοιτήτρια Ασφάλειας και Άμυνας στην Εθνική Ακαδημία Άμυνας G.S. Rakovski, εντυπωσιάστηκε με το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών και είπε ότι φαινόταν σαν ένα πολύ καλό μέρος για εργασία.

Το Open Day έχει σύνθημα «Το Υπουργείο Εξωτερικών σε θέλει». Διοργανώνεται σε συνεργασία με την πλατφόρμα "Bulgaria Wants You" των τηλεοπτικών παραγωγών Ivan Hristov και Andrey Arnaudov και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Σόφια. Η πρωτοβουλία στοχεύει να μυήσει τους νέους που ενδιαφέρονται για τη διπλωματία στο έργο των Βούλγαρων διπλωματών και να παρουσιάσει τις προτεραιότητες εξωτερικής πολιτικής της Βουλγαρίας.

Διαβάστε επίσης: Γερμανία:Χιονόπτωση-ρεκόρ στο Μόναχο - Εκτεταμένα προβλήματα στις συγκοινωνίες

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα